NIKLAS LARSEN VINDER I FRANKRIG!

For anden gang i denne uge kørte Team VIRTU Cycling´s Niklas Larsen først over målstregen, da han tog sejren på første etape af Rhone-Alpes Isere Tour. I tirsdags tog Niklas Larsen en flot skalp, da han vandt U23-udgaven af Eschborn-Frankfurt, og i dag kunne den unge VIRTU-rytter nok engang køre med jublende arme i mål, da han vandt den indledende etape i det franske etapeløb.

Mod finalen blev tempoet skruet i vejret, og på finalestigningen anden gang blev der angrebet i højre og venstre. Her sad Jesper Schultz, Torkil Veyhe, tilbagevendte Rasmus Guldhammer og Niklas Larsen med. Sidstnævnte besluttede sig for at angribe på toppen af stigningen, og det skulle vise sig at være en rigtig god ide.

“Jeg sidder helt forrest og kan se, at feltet et helt trukket ud og nærmest splittet. Derfor angriber jeg, og jeg kommer afsted i en mindre gruppe. På nedkørslen bliver der kørt stærkt, og jeg prøver at spare mig så meget som muligt. Da vi rammer stigningen sidste gang, føler jeg mig godt kørende, og lige inden der kommer en bjergspurt med to kilometer til mål, angriber jeg, og jeg kører så solo til stregen. Det var perfekt”, siger Niklas Larsen, der vandt med to sekunder til Jerome Baugnies.

Niklas Larsen var skadet i dele af sidste sæson og har brugt lang tid på at komme tilbage, men nu er han altså i fuld vigør.

“Jeg føler, jeg har fundet noget, der virker. Jeg vil gerne op at køre på det næste niveau, og det har gjort noget godt for mig at have trænet godt den sidste periode. Sejren betyder meget for mig personligt, også fordi det ikke er et U23-løb. Sejrene kommer på et godt tidspunkt, hvor jeg føler, jeg har haft brug for det. Det gør mig fortrøstningsfuld for det næste stykke tid og de næste etaper”.

Den flotte sejr i dag høster også anerkendelse fra sportsdirektør Michael Skelde, der fra følgebilen kunne være vidne til, at Niklas Larsen slog flere ryttere fra professionelt kontinentalniveau. Derfor er det også en triumf, der giv genlyd i holdbussen.

“Han vandt i forgårs, og nu sætter han en streg under, at han er på sit højeste niveau nogensinde på landevej. Jeg vidste godt, at han kunne komme til at vinde cykelløb i år, men det går rigtig stærkt for ham nu. Det er helt fantastisk. Vi har ikke set den sidste sejr i år fra ham endnu. Det er en stor sejr. Det er selvfølgelig altid vigtigt at vinde så mange cykelløb så meget, men når der er professionelle kontinentalhold til start, er det stort at vise, at vi kan køre lige op med dem. Vi kører efter sejre, og det lykkedes heldigvis i dag”, lyder det fra Michael Skelde.

Der venter nu tre etaper af Rhone-Alpes, og med førertrøjen på Niklas Larsens skuldre venter der en spændende udfordring og en god øvelse.

“Vi må se, hvordan cykelløbet udvikler sig, men vi skal bakke Niklas op og sørge for, at han har det så godt som overhovedet muligt. Uanset hvordan det går, er det en fantastisk oplevelse at skulle forsøge at forsvare noget. Det gør holdet stærkere og bedre. Det er nogle af de ambitioner, vi har, at vi lærer at tage ansvar”, siger Skelde.

Niklas Larsen fører klassementet med seks sekunder til Jerome Baugnies.