Niklas Larsen vinder sølv ved U23-DM – på konkurrentens cykel

Trods al virakken fra morgenstunden med stjålne cykler, lykkedes det Team VIRTU Cycling’s Niklas Larsen at kæmpe sig til en sølvmedalje på en lånt cykel ved dagens U23-DM i linjeløb i Esbjerg.

Den 170 kilometer lange og flade rute ved Vestkysten bød på flere håbefulde angreb, og Team VIRTU Cycling’s Niklas Larsen var af sted i flere omgange og altså også det afgørende fremstød med 50 kilometer til målstregen:

”Vi vidste, at Niklas var vores bedste kort i dag, og han beviste jo så sent som forleden, at han kunne træde en fjerdeplads hjem på enkeltstarten. I dag var han med i ét af de første udbrud, der ikke kunne holde, men med 50 kilometer igen, fik han afgørende hul med den rigtige gruppe, og de formår at blive derude til finalen. Her formåede Niklas også at spille sine kort klogt, men da Julius kørte med godt en kilometer tilbage, var han ikke hurtig nok til at reagere og nåede lige nøjagtig ikke forbi ham på målstregen. Men han var velkørende, og ikke fordi det var altafgørende, så må jeg tage hatten af for, at drengene i dag kunne bevare gejsten og ikke mindst koncentrationen efter morgenens chok. Samtidigt må vi også sige tak til Riwal og coloQuick for lån af cyklerne. Uden dem havde vi ikke kunnet stille op overhovedet”, lød det fra sportsdirektør, Daniel Foder efter løbet.

Hovedpersonen har været igennem en følelsesmæssig rutsjetur fra morgenstunden og til finalen:

“Da jeg får at vide, at cyklerne er væk, er jeg hurtigt indstillet på at skulle pakke mit tøj og tage hjem, for jeg regner ikke med at kunne komme til at køre. Da vi så begynder at kunne låne cykler hos de andre hold, er jeg slet ikke indstillet på at skulle på landevejen med en anden maskine. Men da vi først får dem indstillet nogenlunde korrekt, vender lysten og modet tilbage. Så jeg for af sted ad flere omgange, og til sidst kommer jeg væk med flere andre ryttere, men er i undertal, og derfor underspiller jeg lidt min rolle, for jeg kunne ikke selv lukke alle huller i finalen. Da Julius kører, er der ingen andre, der kan svare, og ud af sidste sving inden opløbet får jeg startet en lang spurt, og jeg kommer helt op på siden af ham, men må erkende, at jeg har startet spurten et sekund eller to for sent. Selvfølgelig er det bittert at være så tæt på uden at vinde, men sammenlignet med i morges så er det her også en succes. Der skal også lyde en stor tak til Riwal og coloQuick for lån af cyklerne. Det var storsindet af dem“, lød det fra Niklas Larsen efter løbet.