Penton i nyt vildt angreb – og ny massespurt

Dagens 132 kilometer lange tredje etape af Giro Rosa var et ligeså smukt æstetisk kriterium, som den var pandekageflad og dermed en lækkerbisken for feltets håbefulde sprintere – inklusive Team VIRTU Cycling’s Barbara Guarischi, der sluttede på en syvendeplads.

Men det var en anden Team VIRTU Cycling Women-rytter, der stjal opmærksomheden i form af svenske Sara Penton, der suste af sted i udbrud med godt 80 kilometer tilbage af etapen. Gruppen oparbejdede et forspring, der dog aldrig nåede et lovende niveau, da feltet konstant havde kort snor i gruppen.

Indenfor de sidste 5 kilometer af etapen blev frontgruppen med Penton hentet, og etapen skulle nu afgøres i endnu en massespurt. I den hektiske sprint mod målstregen var Jolien D’hoore skarpest og tog etapesejren foran gårsdagens vinder, Kirsten Wild.

Svenske Sara Penton rapporterer:

“Jeg følte mig velkørende, og det lykkedes at skabe hullet med 80 kilometer igen. Jeg forsøgte at motivere mine sammensvorne i udbruddet, men vi kunne ikke holde dem stangen. Jeg gjorde mit bedste for at holde farten, men til sidst tog sprintermandskaberne over. Med omtrent 5 kilometer til målstregen blev jeg hentet, og fra da af handlede det bare om at komme til målstregen.”