Pernille Mathiesen kåret som den mest angrebsivrige rytter på 4. etape

Team Virtu Cycling var offensive hele vejen igennem 4. etape af Boels Rentals Ladies Tour, og Pernille Mathiesen blev belønnet med kåringen som den mest angrebsivrige rytter.

Pernille Mathiesen kom på podiet i dagens målby Weert i Boels Rentals Ladies Tour, hvor hun fik overrakt den røde trøje som den mest angrebsivrige rytter på 4. etape, efter at hun flere gange havde lykkedes med at komme væk fra feltet.

Og for Team Virtu Cycling galt det om at være angrebsivrige på fredagens etape. Fra starten af var også Claudia Koster meget aggressiv og forsøgte flere gange at få hul. Pernille Mathiesen var den første, der lykkedes med at få et ordentlig hul til feltet, da hun fik fem sekunder en time tid inde i løbet.

Selvom hun lå alene i front var feltet dog ikke interesserede i at lade hende slippe væk, og i lang tid blev der jagtet bagfra, hvor feltet blev trukket ud på en lang snor før, at Pernille Mathiesen endelig blev fanget igen. Da planen før etapen var at være offensiv, så var sportsdirektør Carmen Small fint tilfreds med sine ryttere.

”Vi fik jo den mest angrebsivrige rytter, så det gik ret godt. Vi havde meget action i dag, både ved at vi angreb i front, men også nogle svære momenter med Claudia, men hun kom igennem og kørte sig ind i løbet igen, og hjalp hvor hun kunne, og så gjorde Pernille fuldstændigt, som vi havde aftalt og kom i udbrud,” siger Carmen Small.

Claudia Koster kom til skade med sin hånd i feeding zone og havde svært ved at holde på styret i flere kilometer. Hun kom dog igennem etapen og sluttede i feltet. Etapen endte i en massespurt, hvor Lisa Brennauer vandt, og Team Virtu Cycling holdt sig til.

”Resten af holdet skulle være lidt mere rolige i dag, da de næste to dage bliver ret svære, så de skulle tage den med ro i dag, og se om de kunne gøre noget i finalen,” siger Carmen Small.

Linda Villumsen sad med den forreste del af feltet ind, og da der var et hul tjente hun otte sekunder på nogle af de nærmeste rivaler, og det kan blive vigtigt, da der venter to svære etaper.

”De næste to dage bliver meget hårde. Det gælder om at ramme selektion, og Linda skal holdes ud af problemer med hjælp fra pigerne, der støtter hende så meget som muligt. Det vigtigste bliver at køre som et hold og være én enhed,” siger Carmen Small.

Linda Villumsen ligger stadig på en 5. plads i det samlede klassement, mens at Annemiek van Vleuten fører løbet sammenlagt. Lørdag skal feltet i Boels Rentals Ladies Tour ud på 141,8 kilometer, der slutter af i det meget kuperede område omkring Maastricht.