Rolig prolog for Team Virtu Cycling i Boels Rentals Ladies Tour

Team Virtu Cycling kom godt igennem den blot 4,3 kilometer prolog i det hollandske World Tour-etapeløb Boels Rentals Ladies Tour, og holdet ser frem til 2. etape.

Det galt om at give 100 procent i lidt mere end seks minutter på prologen i Boels Rentals Ladies Tour, der blev kørt på en 4,3 kilometer rute i centrum af byen Wageningen. Team Virtu Cycling lavede en solid præstation, hvor Linda Villumsen blev holdets bedste rytter.

Solen bagte ned over rytterne, og med op til 30 grader var det en meget varm, men kort dag i sadlen, da prologen blot var 4,3 kilometer. Ruten havde dog flere sving, og særligt den sidste del var meget teknisk. Det var ikke helt optimalt for Team Virtu Cycling’s stærke New Zealænder Linda Villumsen, men hun kørte alligevel en god tid på 6:16, hvilket placerede hende som nummer 25, men der var blot få sekunder op til en top 10.

Vinderen blev hjemmebanefavoritten Annemiek van Vleuten, der udnyttede sit kendskab til byen, hun er vokset op i, til at tage sejren med fire sekunder til Ellen van Dijk.

”Vi vidste, at det ville være svært, da ruten ikke passede os så godt, men gik stadig ud og gjorde det godt, så jeg er tilfreds med deres indsats. Jeg havde håbet, at vi kunne få Linda lidt højere op, men det var en meget tæt prolog, hvor det kun var nogle få sekunder, der skilte hende fra top 10,” siger sportsdirektør på Team Virtu Cycling Carmen Small.

Med sin 25. plads er Linda Villumsen stadig med i toppen af løbet. På 2. etape onsdag skal hun holdes til, men samtidigt bliver der også en mulighed for at jagte en top 10-placering i finalen.

”Vi vil prøve at være aggressive og tage vores chancer, hvis vi ser muligheden. Det vil nok ende i en spurt, og Christina har helt sikkert en mulighed. Vi vil gerne have en top 10, men det vigtigste er, at pigerne holder sammen og kører som et hold, da det gør det meget lettere at lykkedes med et godt resultat. Hvis det bliver lige så varmt som i dag, vil vejret helt sikkert også give nogle udfordringer,” siger Carmen Small.

På 2. etape af Boels Rental Ladies Tour skal Team Virtu Cycling ud på 132,8 km fra Eibergen til Arnhem. Ruten er relativt flad, men på den sidste tredjedel er der nogle småstigninger, der skal passeres.