Sara Penton atter i angreb i Giro Rosa!

Der ventede rytterne i Giro Rosa endnu en hård prøvelse på dagens 104 kilometer lange niende etape mellem Tricesimo til den krævende stigning mod målstregen på Monte Zoncolan, og Team VIRTU Cycling Women forsøgte sig med flere kort undervejs.

Der var godt gang i feltet fra starten af dagens etape med flere udbrudsforsøg, og VIRTU’s hollandske rytter, Claudia Koster forsøgte sig med et angreb tidligt på etapen. Dog var det holdets svenske Sara Penton, der stod for det mest modstandsdygtige fremstød. Hun brød løs fra feltet med 60 kilometer igen og forblev i forreste geled, indtil der manglede blot 15 kilometer af etapen og ikke mindst den 10 kilometer lange målstigning.

Der blev hurtigt tyndet ud i feltet på Monte Zoncolan-stigningen og med få kilometer fra toppen, var der kun en håndfuld ryttere tilbage i forreste gruppe. Herfra stak løbets førende rytter, Annemiek Van Vleuten af og udbyggede siden forspringet mod målstregen. Således vandt hun både etapen og øgede sin føring i den samlede stilling. Bagved kæmpede VIRTU’s Katrine Aalerud heroisk sig over målstregen som nummer 10.

VIRTU Cycling’s sportsdirektør, Carmen Small fortæller:

“Jeg synes, pigerne gjorde et fantastisk stykke arbejde i dag. De tog initiativ, deltog i udbrud og i fællesskab passede de godt på Katrine (Aalerud) både før og på stigningen. Det var et stærkt fælles stykke arbejde, og samtidig endnu en stor præstation foran af både Katrine på stigningen og af Sara (Penton) i det langvarige udbrud. Nu ser vi frem til morgendagens sidste etape afløbet, hvor vi håber på at kunne vise flaget frem igen”.