Schultz spurtede sig i top-10 i Odder

Tredje afdeling af Xtreme Cuppen 2018 blev lørdag afviklet i Odder, og her kørte både Jesper Schultz og Asbjørn Kragh Andersen fra Team Waoo sig til point. 

Efter Team Waoo ikke deltog i de første to afdelinger af årets Xtreme Cuppen, havde lørdagens tredje udgave i Odder deltagelse af fem ryttere fra Team Waoo.

Bedste mand blev Jesper Schultz, da han i et decimeret felt sprintede sig til en ottendeplads, mens Asbjørn Kragh hev en 11. plads hjem. Rasmus Guldhammer, Jakob Egholm og Andreas Hyldgaard Jeppesen stod alle af undervejs i løbet.

Forud var gået et løb, hvor Asbjørn Kragh som planlagt havde ramt dagens tidlige udbrud, og sammen med syv andre var de begyndt at spekulere i at kunne holde til mål, da feltet ikke virkede til at have den store interesse i at køre gruppen ind.

Svenske Maifracing med den svenske mester Lucas Eriksson ville det dog anderledes, og de kørte beslutsomt gruppen ind. I den efterfølgende omgruppering listede Christoffer Lisson fra BHS-Almeborg-Bornholm sig afsted, og ham så feltet ikke igen. Lisson kørte således alene over stregen med over et minut ned til en gruppe på fire mand, der afgjorde de to nederste pladser på podiet i mellem sig, hvorefter et stærkt reduceret felt kom ind kort efter.

Sportsdirektør på Team Waoo Jan Boysen oplevede et lidt atypisk cykelløb.

“Som vi havde snakket om inden løbet, så sker der typisk det i disse september-løb, at når først et udbrud kører, så holder det hjem, da mange i feltet siger, “det gider vi ikke køre ind i dag, der er en dag i morgen”. Så vi troede egentlig, at Asbjørn havde gjort det helt rigtige, da han ramte morgenhugget.  Men det svenske hold med den svenske mester kører dem ind, og så begyndte løbet egentlig forfra,” siger Jan Boysen, der sammen med rytterne havde håbet på et lidt bedre resultat.

“En ottendeplads og en 11. plads er jo en tynd kop te, og vi er bedre end det her. Så rytterne og jeg kiggede hinanden i øjnene bagefter og var enige om, at der er ting, der kan forbedres både i forhold til i morgen til løbet i Hobro, men også til resten af efteråret. Som Lisson viste i dag, så lønner initiativet sig, og vi snakkede derfor om, at det er vigtigt at samle alle de sten op på vejen, man kan. Og vi skal forsøge at ramme det samme niveau, som vi havde tidligere på sæsonen, for så havde vi flået dem midt over i dag,” siger Jan Boysen.

Læs: Andres Hyldgaard blev sekser i DCU CUP-finalen

Med lørdagens ottendeplads samler Jesper Schultz 13 point ind til den samlede stilling i Xtreme Cuppen, mens Kragh med sin 11. plads fik 10 point.

Årets Xtreme Cup består i år af syv afdelinger, og efter de første tre afdelinger fører Coloquicks Steffen Munk Christiansen med sammenlagt 85 point.

De syv afdelinger i Xtreme Cuppen 2018:
1. afdeling 1. september – Hedensted
2. afdeling 9. september – Kolding
3. afdeling 15. september – Odder
4.  afdeling 16. september – Hobro
5. afdeling 22. september – Horsens
6. afdeling 29. september – Tønder
7. afdeling (finale) 30. september – Sønderborg