Sejr og førertrøje til Kasper Asgreen i Istrian Spring Trophy

Team VIRTU Cycling løb med det hele fredag i Istrian Spring Trophy, da Kasper Asgreen både vandt etapen og kom i førertrøjen, og hans holdkammerat Mikkel Honoré Frölich også kom på podiet.

Kasper Asgreen løb med både sejren og førertrøjen i Istrian Spring Trophy fredag, da den unge danske rytter vandt 1. etape. Og der kom endda to Team VIRTU Cycling-ryttere på podiet, da Mikkel Honoré Frölich kom ind på 3. pladsen også.

Den 155,3 kilometer lange etape sluttede på en mindre stigning, der særligt til slut blev rigtigt hård med både brosten og knap 10 %, men Kasper Asgreen havde overskuddet til at holde resten af feltet bag sig.

“Det var bare fuld hug på op til toppen. Det går opad de sidste fem kilometer, hvor vi så drejer til højre ind på de sidste 500 meter på brosten med en 8 – 10 %. Det var en rigtigt syrespurt. Vi kører rigtigt godt som hold op til højresvinget – vi havde snakket om, at derfra var det bare om at køre med alt, man havde,” siger Kasper Asgreen.

“Jeg havde egentlig kigget mest på i morgen. I dag ville jeg bare spurte med for ikke at miste tid, men der kørte ikke rigtigt så mange forbi mig, så jeg kørte bare alt, hvad jeg kunne mod stregen. Det var helt perfekt,” fortsætter han.

Den 23-årige rytter kunne samtidigt trække i førertrøjen, og han var glad for igen at kunne køre med i finalen.

“Jeg er super tilfreds med det – efter Laigueglia kunne jeg ikke stille til start i Frankrig, så jeg har ikke kørt finale siden der. Så det er rart at vise over for sig selv, at selv når jeg ikke har kørt for at vinde selv de sidste tre uger, så er jeg stadig, hvor jeg skal være. Nu skal jeg meget gerne beholde trøjen indtil på søndag,” siger Kasper Asgreen.

Sportsdirektør Daniel Foder tror også på, at holdet kan beholde trøjen, og han lovpriser rytterne efter en stor præstation på flere fronter.

“Det er sindssygt flot, at Asgreen kan gøre det, fordi han i lang tid har sagt, at han vil vinde her – og at Mikkel bliver 3’er er også ufatteligt flot. Men Audun og Schultz fortjener stor ros også, de gør et kæmpe stykke arbejde i finalen og får dem frem i finalen, det er imponerede at de kan gøre det, og at de ofrer sig for sine holdkammerater på den måde,” siger Daniel Foder.