Siggaard kigger tilbage på 2018

Christina Siggaard var på hele cykelverdenens læber, da hun den anden marts i år spurtede først over målstregen i den belgiske forårsklassiker, Omloop Het Nieuwsblad. Forinden havde hun og resten af World Tour-feltet tilbagelagt bakker og brosten drysset ud over 120 kilometer i det tidlige forårsvejr.

Den 24-årige dansker fortæller her om sæsonen, der er gået. 

Højdepunktet er klart sejren, der allerede kom i åbningsløbet, i Omloop het Nieuwsblad. Det har stået højt på min egen liste over drømme om mål for fremtiden at vinde et løb som det. Mine forventninger var dog ikke en sejr, men drømmene og målet med alt det hårde slid frem imod sæsonen. Min største oplevelse i år kan også tilskrives føromtalte sejr. Det var mærkeligt pludselig at have sådan en i baggagen, hvilket også pludselig satte mit navn, i det professionelle felt, i et nyt perspektiv.

Som professionel sportsudøver kan der være kort vej fra uovertruffen lykke til nederlag. Siggaard oplevede også skuffelse sidst i 2018, da hun på grund af en skade måtte melde fra til VM.

”Den største skuffelse i år var at måtte melde afbud til et stort mål for hele teamet, nemlig VM i holdtidskørsel. Det gjorde og gør stadig ondt at måtte tage så hård en beslutning. Men i sidste ende må ens egen sundhed og fremadrettede karriere være første prioritet, så det var den rette beslutning”.

Efter en lang sæson kan off-season ofte opleves som en kærkommen mulighed for at dyrke alternative interesser i livet:

”Jeg prøver at gøre det, jeg ikke ellers kan gøre i sæsonen. Ses med mine nære og bekendte. Rejser UDEN cykel. Får rørt mig på nogle dansegulv og nyder at kunne træne andet end bare på cykel. Lige efter sæsonens afslutning var situationen lidt anderledes, grundet min rygskade, men jeg forsøgte dog stadig at nyde tiden uden cyklen, selvom den i år blev taget fra mig, fremfor at jeg selv plejer at ønske den væk i nogle uger”. 

Helt fri som professionel cykelrytter kan man dog ikke tage en helt vinter. Det er her, opbygningen til den kommende sæson forestås. Men hvordan træner man udenfor sæsonen?

”Min træning foregår på cyklen og i styrketræningslokalet henover vinteren. Derudover plejer jeg at tage nogle ophold i sydens sol med ekstra mængde cykeltræning, så jeg kan have lidt færre timer hjemme i den danske vinter. Jeg studerer ved siden af min sport, og det er også noget, der får lidt mere opmærksomhed i vinterperioden i forhold til in season”.