Siggaard vinder Border Sprint i Tour of Norway

Dagens 154 kilometer lange tredje og sidste etape af Tour of Norway mellem Svinesund og Halden blev først og fremmest domineret af flere udbrud, hvor VIRTU Cycling Women svenske, Sara Penton spillede en meget motiveret rolle. Undervejs erobrede Christina Siggaard den særlige Border Sprint.

Grusstykker, brosten og kuperede veje var dagens menu og VIRTU Cycling Women svenske kriger, Sara Penton var i angrebshumør og dannede et tidlig udbrud med en håndfuld ryttere. Desværre blev de trukket tilbage med 50 kilometer til mål, hvor hidsige modangreb fløj af sted med det samme.

Ved indgangen til de sidste omgange i Halden blev feltet reduceret til omkring 35 ryttere, men angrebene stoppede aldrig, og den førende rytter, Marianne Vos, begyndte at selv at neutralisere de hårde forsøg på at stjæle hendes førertrøje på de sidste kilometer. En komplet gruppe gik ind på opløbsstrækningen, hvor Marianne Vos tog sin tredje på hinanden følgende etapesejr og fik derved også forsvaret sin overordnede føring i løbet.

Endnu en gang var VIRTU Cycling Women’s Christina Siggaard i top 10 med en niendeplads, og hun vandt også den specielle Border Sprint.

DS, Carmen Small siger:

“Alt i alt er jeg tilfreds med pigernes præstation i dag. De deltog i alle udbrud, der var, og Sara var i udbruddet, der varede længst. Da vi kom ind i finalen var Christina (Siggaard) alene i frontgruppen, mens hendes modstandere havde holdkammerater rundt om dem, hvilket gjorde det svært for hende. At starte sprinten for langt tilbage, gjorde det svært for hende at passere de andre ryttere, men hun klarede det til top-10. Det var godt at have Mieke (Kroger) tilbage efter næsten to måneder væk fra landevejen, og forhåbentlig har dette løb sparket den værste rust af, så hun er klar til løbene, der venter. “

Christina Siggaard fortæller:

“Jeg er virkelig glad for at få en plads på podiet i dag ved at tage Border Sprint’en. Selvom mit mål er højere, glæder jeg mig over at slutte i top 10 på den sidste dag i Tour of Norway. Der var ikke megen plads til mig på opløbsstrækningen i målstregen,så jeg måtte kæmpe med at komme forbi mange ryttere, men jeg er glad for at komme ud af løbet med en podiumceremoni og to top-10 resultater. “