Skelde evaluerer foråret – inklusive tabet af Asgreen

Team VIRTU Cycling havde inden sæsonstart store resultatmæssige forhåbninger til flere ryttere. Deriblandt Kasper Asgreen der nåede at gøre en god figur i det prestigefyldte italienske endagsløb og sæsonåbner, Trofeo Laigueglia, hvor den talentfulde dansker blev sekser. Dette var blandt andet grunden til, at danskeren kort efter underskrev en kontrakt med World Tour-mandskabet, Quick Step.

Vi har taget en snak med sportsdirektør, Michael Skelde, om tabet af Asgreen og om resten af mandskabets præstationer i dette forår.

Har holdet resultatmæssigt levet op til forventningerne?

”Svaret skal man anskue lidt mere nuanceret end dét, man kan læse sort på hvidt. Men hvor stor en grad vi har været ramt af skader i foråret taget i betragtning med Rasmus Guldhammer, Johan Langballe og Mathias Kriegbaum samt ikke mindst Kaspers overgang til World Tour, så har vi været tilfredse med udbyttet indtil videre. Vores situation taget i betragtning har vi altså haft et tilfredsstillende forår”.

Har holdet internt levet op til de gensidige forventninger?

”Der er en god stemning på holdet. Der er ryttere, der helt sikkert ikke har levet op til egne forventninger – men generelt set kører de som et rigtigt hold, og ofrer alt for hinanden. Det er dét, jeg vil se og finder værdi i”.

Hvordan er det at skulle skille sig af med én af holdet store profiler som Asgreen?  

”På den ene side er det jo det, jeg gerne vil arbejde for i talentudviklingsøjemed, og det glæder mig at se, når rytterne lykkes. Vi har på den anden side også mistet en meget stærk rytter, som vi var meget glade for, og som derfor naturligvis er savnet. Men vi har ingen interesse at holde nogen aktivt tilbage i udvikling. Vi er primært et talentudviklingshold, og jeg anser det som en sejr for os alle, at det lykkes Kasper at få en kontrakt på højeste niveau”.

Hvad har været de største oplevelser i foråret?

”Både i Eschborn-Frankfurt og i Rhone Alpe Iseré var vi vidner til et hold, der præsterede helt eminent på landevejen. Alle leverede en pragt holdpræstation”.

Hvad har overrasket?

”Det har overrasket mig, at Rasmus er kommet så stærkt tilbage efter en så alvorlig skade – det havde jeg ikke turde håbe på. Han er ikke kun kommet tilbage på landevejen, men han er kommet stærkt tilbage formmæssigt, og han har stadig sit gode smittende humør intakt, hvilket betyder enormt meget på et hvilket som helst hold”.

Hvad har været den største sejr?

”Den største sejr er, når vi vinder eller har succes som et hold. Det handler hos os ikke så meget om, hvem der vinder, men måden vi gør tingene på. Det er måske dér, vi adskiller os allermest fra andre hold”.

Hvilken rytter eller hvilke ryttere har præsteret over niveau indtil videre?

”Jeg har store forventninger til Niclas Larsen. Han har præsteret rigtig flot, men ikke over niveau. Så derfor forventer jeg endnu mere fra hans side”.

Hvad er dine forventninger til de kommende løb?

”Jeg synes, alt tegner på, at vi er ved at have fundet hinanden og ikke mindst formen. Jeg forventer, at vi kan være med til at sætte dagsordnen og gøre os gældende i Norge i Tour of Norway samt også i de næste løb, der køres”.