Skelde glæder sig til et stærkt besat Tour des Fjords

Tirsdag begynder det tre dage lange norske etapeløb Tour des Fjords, hvor hele ni World Tour-hold stiller til start. 

Team VIRTU Cycling har i forhold til forrige uges Tour of Norway lavet tre udskiftninger på startlisten. Asbjørn Kragh Andersen, Audun Brekke Fløtten, og Alexander Kamp er blevet i Norge, mens Rasmus Guldhammer, Mikkel Frølich Honoré og Andreas Hyldgaard erstatter Jesper Schultz, Niklas Larsen og Torkil Veyhe.

De ni World Tour-hold består af Team Dimension Data, Lotto-Soudal, Quickstep-Floors, Trek-Segafredo, Mitchelton-Scott, Team LottoNL-Jumbo, Team Sunweb, Team EF- Education First og Team Sky.

VIRTU-rytterne blandt andet se frem til at konkurrere med navne som Niki Terpstra, Matti Breschel, Sep Vanmarcke, Søren Kragh Andersen, Lars Boom og Edvald Boasson Hagen. Listen af stjerner er lang, og der venter derfor Team VIRTU Cycling noget af en styrkeprøve, hvilket glæder sportsdirektør Michael Skelde.

“Der er mange af de store hold med, og det er jo fantastisk, at vi kan få lov til at prøve at køre mod dem. Vi ser frem til at se, hvor vi står i det her selskab. I forhold til Tour of Norway er der lige lidt flere af de allerstørste hold, det ville være rigtig sjovt at se, om vi på trods af det, kan køre med om de bedste placeringer i klassementet. Det er ambitionen,” siger Michael Skelde.

I år er Tour des Fjords blot tre etaper langt. Mens der i forrige års udgave var fem etaper.

Den første etape i dette års løb er 191 kilometer fra Lindesnes til Grimstad, hvilket på papiret ser relativt flad og tilforladelig ud. Anden etape er 188 kilometer fra Risør til Kristianssand og her er profilen mere knoldet, og med en bakke på de afsluttende omgange kan den til forveksling ligne den afsluttende etape af Tour of Norway, som Alexander Kamp vandt i søndag.

“Jeg håber på, at Alexander er ovenpå igen. Han leverede en rigtig flot præstation i søndags, så måske er benene er fortsat lidt ømme. Men ellers har vi et bredt hold med nogle gode kort, og vi går ud og kæmper det bedste vi har lært. Vi har ikke en Cavendish, eller en sprinter på vores hold, så jeg tror, at vi kommer til kort i forhold til afgørelsen på første etape, men anden etape kan passe os rigtig godt. Der er en lidt hård bakke på nogle omgange til sidst, den er ikke så lang, men det nok til en udskilning, og hvor et angreb kan holde hjem, og så mener jeg, spurten går opad, og der kan vi lave noget,” siger Skelde.

Læs: Kamps reaktion på “en af karrierens vigtigste sejre”

Men selvom anden etape er hård, så er sidste etape sandsynligvis endnu mere udfordrende. Den går 183 kilometer fra Farsund til Egersund, og indeholder over 4000 samlede højdemeter. Og det er her, løbet skal finde sin afgørelse, siger Skelde.

“Den sidste etape er alt afgørende. Den bliver sindssygt hård, og det går op og ned hele dagen, så det bliver superspændende at se, hvor vi er på sådan en dag,” siger Skelde.

“Jeg forventer nogle åbne etaper. Specielt når der er seks mand på hvert hold, det så vi også i Tour of Norway. Løbene er med seks mand utroligt svære at kontrollere, og når først der bliver kørt cykelløb, så er det svært at holde feltet i skak, hvis man f.eks. sidder med føretrøjen. Og det tror jeg egentlig er til vores fordel. Vi ser I hvert fald frem til det, og vi håber, at vi er inde I kampen om sejren helt frem til sidste etape, for det bliver helt sikkert afgjort der,” siger Skelde, der ikke vil slække på ambitionerne selvom en række af verdens største hold stiller start i det norske.

“Vi er altid tilfredse, hvis vi vinder. Det er vores udgangspunkt i det, vi laver. Vi kører for at vinde, og det lykkes heldigvis ind i mellem, og vi var heldige med, at det lykkedes søndags. Her satte vi en tyk streg under, at det er muligt, når vi arbejder hårdt sammen. Men ellers håber jeg at se et hold, der kæmper hårdt, som vi har gjort hele året, og på den møde forsøger at styre vores egen skæbne. Men i de næste dage er der ingenting til at tro, at vi ikke kan køre med om sejren. Mm det så også bliver til en sejr, det er ofte påvirket af ret mange ting. Men forhåbentlig er vi med i spillet,” lyder det fra Skelde.

Tour des Fjords 2018
22. maj – 24. maj

1. etape: 191 kilometer fra Lindesnes til Grimstad
2. etape: 188 kilometer fra Risør til Kristianssand
3. etape: 183 kilometer fra Farsund til Egersund

  • Første udgave udgave af løbet blev kørt i 2008.
  • Sidste år blev løbet vundet af norske Edvald Boasson Hagen.
  • Alexander Kristoff er med to samlede sejre, den rytter med fleste meritter i løbet.
  • Forrige år blev Kasper Asgreen bedste Team VIRTU-rytter, da han sluttede som samlet 7’er.