PostNord Danmark Rundt indledt med lang og varm dag i Aalborg

Team Waoo kom igennem første etape af PostNord Danmark Rundt uden at spilde kræfter.  DM-sølvvinderen, Niklas Larsen, er firer i ungdomskonkurrencen. 

2018-udgaven af PostNord Danmark Rundt blev i dag skudt i gang, og med til start havde Team Waoo seks ryttere i form af Alexander Kamp, Niklas Larsen, Rasmus Guldhammer, Torkil Veyhe, Jesper Schultz og Asbjørn Kragh.

Team Waoo var som planlagt ikke repræsenteret i dagens morgenudbrud, og holdet overlod det meste af føringsarbejdet til de konkurrerende hold. Udbruddet havde knap tre minutter, da der resterede 100 kilometer af løbet, hvor der endnu ikke var spillet ud fra favoritterne.

Ind mod de afsluttende tre omgange i Aalborg blev udbruddet hentet, og dermed var løbet åbnet op på ny igen. På første omgang blev der kørt i små ryk, men intet kom for alvor væk, så der var stadig samling gående ud på næstsidste omgang.

En enlig rytter kom sidenhen afsted, på bakken angreb Alexander Kamp, hvilket var med til at hente udbryderen. På de sidste kilometer angreb Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport), og han holdt lige akkurat hjem foran franske Bryan Coquard. I spurten var Team Waoo placeret for langt tilbage, hvorfor bedste mand blev Asbjørn Kragh Andersen på 19. pladsen.

Sportsdirektør Daniel Foder fortæller:

Det var som forventet en meget lang og varm dag, hvor et kontrolleret udbrud blev hentet lige inden rundstrækningen i Aalborg. Vores ryttere sad flot fremme hele etapen uden at spilde kræfter, og Alexander forsøgte sig med et fremstød på bakken på den sidste omgang. Desværre sad vi lidt for langt tilbage på opløbsstrækningen, og derfor lykkedes det ikke at skabe et stort resultat i dag. Til gengæld må vi tage hatten af for Normans præstation. Nu ser vi med spænding frem til morgendagens etape til Vejle, der altid bliver afgørende i forhold til klassementet, og vi har nogle meget motiverede ryttere til opgaven.”