Stort udenlandsk program venter Team VIRTU Cycling i 2018

Team VIRTU Cyclings ryttere får masser af internationale løbskilometer under bæltet i 2018, men nogle af sæsonens højdepunkter ligger stadigvæk på de danske landeveje.

Italien, Kroatien, Belgien, Frankrig, Tyskland og Holland. Team VIRTU Cyclings ryttere kommer til at være repræsenteret overalt i Europa, når holdet skyder sin sæson i gang med det italienske endagsløb Trofeo Laigueglia 11. februar.

Forårsprogrammet byder på flere svære internationale løb, og Michael Skelde tror på, at rytterne er klar til at tage kampen op og komme stærkere derfra.

”Jeg vil gerne, at vi gør vores ryttere klar til at blive professionelle. Med det program, som vores ryttere får, gør, at de får en optimal mulighed, da de bliver udfordret fysisk til at tage et skridt mere i deres udvikling. Springet til at blive professionel bliver ikke lige så stort, når vi allerede har været ud og køre 1.1- og sågar 1.HC-løb. Jeg synes, det er vigtigt at få erfaringer i den slags løb,” siger Michael Skelde.

Selvom der ofte vil være mere fokus på de internationale starter, så kommer Team VIRTU Cycling også til at deltage i de nationale danske løb, når rytterne ikke kører løb ude i Europa.

”De danske løb er også utroligt svære at vinde, og der er også gode hold til start i Danmark, men der står bare gerne 180 ryttere, når vi kører løb i udlandet. Det gør bare rejsen for vores ryttere en smule nemmere, og de bliver også nemmere ’set’, når de til tider konkurrerer på lige fod med World Tour- og Pro Kontinental-hold,” siger han.

Det er dog stadig hjemmebanen Danmark, der trækker meget i løbet af året. De danske UCI-løb i Nordjylland, på Fyn og i Horsens er alle som vanligt en vigtig del af løbsprogrammet ligesom at de danske mesterskaber både for U23-ryttere og for eliten også er vigtige løb.

”Vi opererer meget med mål for den enkelte rytter, men for vores U23-ryttere vil U23 DM selvfølgelig betyde meget. For de ældre ryttere er det mere elitens DM, og det har da også en stor betydning for holdet, men vi sætter mere en masse individuelle mål for den enkelte rytter,” siger Michael Skelde.

Team VIRTU Cycling starter sæsonen i Trofeo Lagueglia, hvorefter turen går til Frankrig med to endagsløb, der blive fulgt op med en uges løbsprogram i Kroatien. Den første start på de danske landeveje bliver i sæsonåbneren i A-løbskalenderen i Røde Kro 25. marts.

Se hele Team VIRTU Cycling foreløbige løbsprogram her: