Styrt ødelagde finalen for VIRTU Women i London

Her til aften var Team VIRTU Cycling Women i vælten i London, hvor alle World Tour-mandskaber var inviteret til endagsløbet, Prudential Ride London, hvor rytterne konkurrerede på en historisk storslået og kulturelt set enestående rute. Sportsligt set var løbet præget af konstant høj fart, og en massespurt og desværre et massestyrt afsluttede løbet.

Farten var høj fra start, og der blev holdt godt sammen på feltet, da der undervejs var adskillige bonusspurter at dyste om. Derfor var det også povert, hvad det blev til af udbrud. Inde på de sidste 10 kilometer, stred sprintermandskaberne om at tage teten i feltet for at klargøre sprinten, og det øgede farten betydeligt. Team VIRTU Cycling Women lå med fire på stribe i spidsen af feltet, da de tordnede ind under kilometermærket, og alt så ud til at kunne ende med et topresultat.

Inde på opløbsstrækningen med 600 m indtraf katastrofen. Et styrt ødelagde VIRTU’s tog og oppe foran var Kirsten Wild (WiggleHigh5) i en klasse for sig og hun tog en flot sejr på The Mall.

Christina Siggaard fortæller:

”Vi kører et rigtig godt løb og gør alt, hvad vi har aftalt. På den sidste kilometer ligger vi som perler på en snor, men uheldet er ude, og foran mig styrter Emilie (Moberg) og en masse andre ryttere, og så er det hele forbi. Forinden havde vi klaret udfordringer med punkteringer indenfor de sidste ti kilometer, og det er bare surt, at uheldet så rammer, når benene nu ellers er til mere”.