Team Virtu Cycling forlænger med Doris Schweizer

Doris Schweizer bliver på Team Virtu Cycling i 2018, og den schweiziske rytter håber på at komme godt tilbage efter en sæson med sygdom og skader.

Team Virtu Cycling har forlænget kontrakten med Doris Schweizer til 2018, and den schweiziske rytter håber at finde sit gamle niveau igen, efter at hendes sæson blev forpurret af skader og sygdom. Den stærke klatrer og enkeltstartsrytter har lært af denne sæsons fejltagelser og fokuserer nu på sin genoptræning, så det samme scenario ikke sker igen.

”Jeg er nødt til at kontrollere mig selv, jeg var kommet i overtræning, fordi jeg slet ikke fik hvilet nok. Jeg har virkelig lært, at når jeg træner, så træner jeg, men når jeg ikke gør, så skal jeg sørge for at hvile rigtigt. Jeg er meget mere i kontrol nu, og min træner er meget streng med mig,” siger Doris Schweizer.

Efter flere måneder med fokus på at komme sig og ordentlig hvile, er hun nu tilbage på sit normale træningsskema, og hun ser frem til sin 2. sæson på Team Virtu Cycling.

”Mange ting gik skidt i år, men det var ikke på grund af holdet eller fordi jeg ikke arbejdede hårdt for det. Jeg har en god følelse, når jeg er sammen med pigerne og Carmen, og jeg tror, at det er bedst ikke at ændre mit miljø, da det ville blive for stresset, og jeg er glad ved at være på holdet,” siger hun.

Doris Schweizer sigter stadig på at præstere i nogle af sportens største løb, men hun går anderledes ind til 2018, efter hvad hun har erfaret fra 2017.

”Det er svært at sige, hvornår jeg vil være på 100 procent, fordi jeg skal stadig være forsigtig. Min mål er stadig Giro Rosa og de kuperede løb. Fra hvad jeg har lært, så skal jeg ikke nødvendigvis putte et resultat på mine mål, men bare sørge for at være på mit bedste og se, hvad det bringer med sig. I 2018 har vi også et stærkt hold, og jeg vil også gerne hjælpe dem,” siger den 28-årige rytter.

Sportsdirektør Carmen Small tror på, at Doris Schweizer kan komme tilbage på sit gamle niveau, men hun kender også vigtigheden af den rigtige genoptræning.

”Doris har fået ødelagt sin sæson af sygdom og skader, men hun er en fighter og hun ved, hvad der har været nødvendigt at ændre. Selvom det kan være meget svært, så er hun nødt at tage små skridt og være tålmodigt, men jeg er sikker på, at hun på den lange bane kommer tilbage til fuld styrke,” siger Carmen Small.

”Når hun er på sit bedste er hun fænomenal på de store stigninger og på enkeltstarten, men først og fremmest gælder det om at hjælpe hende tilbage til hendes gamle niveau og feltet. Hun kan blive meget vigtig for holdet, men det gælder om at tage et skridt ad gangen til at starte med,” siger Carmen Small.

Team Virtu Cycling har forlænget Doris Schweizers kontrakt med 1 år.

Photo: Dan Eugen Photography