Team Virtu Cycling forlænger med Niklas Larsen

Den 20-årige tempospecialist og banerytter Niklas Larsen fortsætter på Team Virtu Cycling i 2018, da den unge rytter har forlænget sin kontrakt.

Niklas Larsen trækker i 2018 også i den blå trikot for Team Virtu Cycling. Den unge rytter har forlænget sin kontrakt med holdet, hvor han kommer til at køre sin 3. sæson som seniorrytter, og målet er at fortsætte den udvikling, han er gået igennem de sidste to år.

”Der er mange ting, jeg syntes har fungeret godt i år. Jeg har fået frihed til at arbejde med de ting, jeg følte kunne gøre mig bedre og også i forhold til min skade og komme stille og roligt tilbage. For at kunne udvikle mig videre og arbejde med mig selv føler jeg, at jeg skal blive i de samme rammer,” siger Niklas Larsen.

Den 20-årige rytter måtte ændre på sine sæsonmål i løbet af 2017, da en skade kom i vejen. Han kom dog stærkt igen sidst på sæsonen, hvor han både viste sit niveau i PostNORD Danmark Rundt og tog sine første sejre i A-klassen.

”I år gik ikke helt op med mine forventning, da jeg blev skadet, og det er selvfølgelig ærgerligt, men til sidst gik det alligevel rigtigt godt. Jeg omstillede mine forventninger, og dem fik jeg opfyldt her sidst på året. Det var lidt den sæsonafslutning, jeg har havde håbet på. Oprindeligt ville jeg gerne have kørt mig på et U23-VM-hold, men da jeg så, at det ikke var en mulighed, så var det nærmest lige så stort at køre PostNORD Danmark Rundt og klare det så godt samt at tage min første A-sejr,” siger Niklas Larsen.

I løbet af vinteren skal han igen køre på banen, hvor han allerede har vundet både EM, VM og OL-medaljer, men på den lange bane så håber den unge rytter særligt at vise sig frem til U23 VM på landevejen, selvom det bliver en svær opgave.

”Jeg vil jo gerne med til U23-VM. Det bliver hårdere næste år, og det kræver mere af mig over hele linjen, men det vil jeg også arbejde på, og det er en målsætning, jeg har for mig selv. Og så er der også DM i enkeltstart, som jeg vil se, om jeg kan ramme rigtigt,” siger Niklas Larsen.

Sportsdirektør Michael Skelde er også meget glad for at Team Virtu Cycling beholder den unge rytter, som han ser mange udviklingsmuligheder i.

”Niklas har et stort fundament at bygge videre på. Vi så i PostNORD Danmark Rundt, at han allerede nu kan være med på et højt niveau på sin enkeltstart, og jeg tror på, at han kan udvikle sig endnu mere. Han har en stor motor og formår at være med i flere slags terræn, og jo ældre han bliver og jo flere løb han får i benene, jo stærkere bliver han. I næsten sæsonen eller sæsonen efter kan han potentielt køre med, hvor det er rigtigt sjovt, hvis hans udvikling fortsætter,” siger Michael Skelde.

Niklas Larsen har forlænget sin kontrakt med 1 år.

Foto: Oliver Grenaa Visuals