Team Virtu Cycling henter norske profiler Emilie Moberg og Katrine Aalerud

Den stærke norske sprinter Emilie Moberg og den talentfuld Katrine Aalerud skifter til Team Virtu Cycling i 2018.

Team Virtu Cycling tilføjer i 2018 to af de bedste norske ryttere til holdet. 26-årige Emilie Moberg, der i flere år har været den bedste norske rytter på UCI’s rangliste, og den unge og talentfulde klatrer Katrione Aalerud skifter til det danske hold fra Team Hitec Products.

Emilie Moberg har i 2017 haft sin bedste sæson indtil videre med tre UCI-sejre, og hun håber at udvikle sig yderligere hos Team Virtu Cycling.

“Jeg følte, at jeg havde brug for forandring for at udvikle mig. Jeg ville gerne prøve et nyt hold, og når jeg kigger på Team Virtu Cycling, så passer det perfekt til mig. Det er en god organisation for både ryttere, staff og med udstyr, og jeg tror, at jeg kan lære meget ved at skifte til holdet. Jeg kan træde et skridt op,” siger Emilie Moberg, der håber på, at hun kan udbygge sin sejrsrække i 2018.

”Jeg vil vinde nogle UCI-sejre til Team Virtu Cycling. Mit store mål er at tage nogle World Tour-sejre og podier, men også at forbedre mig som hjælperytter og blive stærkere. Jeg tror, at jeg kan blive en bedre rytter i holdets miljø, hvor jeg kan lære af stærke of erfarne ryttere og en DS, der selv har kørt på højeste niveau. Jeg glæder mig meget. Jeg har været glad på mit hold, men syv år er lang tid, og nu vil jeg ud af min ’comfort zone’ og udfordre mig selv,” siger Emilie Moberg.

Katrine Aalerud har blot kørt sin 1. sæson på UCI-niveau, men hun har allerede taget tre medaljer ved de norske mesterskaber og imponeret i Ardenner-klassikerne, og hun håber at fortsætte sin udvikling hos Team Virtu Cycling.

”Jeg vil gerne udvikle mig endnu mere, og jeg tror, at holdet kan hjælpe mig til at blive en bedre rytter. Jeg har hørt gode ting om holdet, og hvordan Carmen har beskrevet holdet lyder godt, så jeg håber, at det kan være med til at gøre mig til en bedre rytter,” siger den 22-årige rytter, der særligt håber at blive endnu bedre på stigningerne.

”Jeg vil blive en bedre klatrer næste år, stærkere og klogere i løbene. Jeg er stadig ny i sporten, da det har været min første professionelle sæson i år. Jeg håber at blive en vigtig del af holdet og hjælpe med at sikre nogle sejre, være en god holdkammerat og selv udvikle mig på stigningerne,” siger Katrine Aalerud.

Sportsdirektør på Team Virtu Cycling Carmen Small er også tilfreds med at tilføje de to norske profiler til holdet i 2018.

”Vi er meget glade for at få Emilie og Katrine på holdet næste år. Emilie har flere gange vist, at hun kan være med blandt de bedste sprintere i verden, og hun kan blive endnu bedre. Selvom Katrine kun har kørt sit først år som professionel har hun været fremragende på stigningerne, og hun har potentialet til at blive en rigtigt god klatrer. Jeg er sikker på, at de kommer til at lave en masse gode resultater,” siger Carmen Small.

Både Emilie Moberg og Katrine Aalerud skifter til Team Virtu Cycling på en 1-årig kontrakt.