Team Virtu Cycling henter tidligere juniorverdensmester Jakob Egholm

19-årige Jakob Egholm skifter i 2018 til Team Virtu Cycling, og den tidligere danske juniorverdensmester håber, at skiftet kan hjælpe ham med at fortsætte sin udvikling.

Til junior VM i Doha i 2016 kunne Jakob Egholm køre alene over stregen og efterfølgende trække verdensmestertrikoten over skuldrene. Når han trækker i en trikot i 2018 bliver det for Team Virtu Cycling, da den nu 19-årige rytter skifter til holdet i næste sæson.

Drømmen er at blive professionel, og der tror Jakob Egholm, at Team Virtu Cycling er det rigtige sted for hans udvikling.

”Jeg synes, det er et hold, som virkelig formår at udvikle deres ryttere. Valgren, Cort, Mads P og Niklas Eg, de har alle sammen været under Skeldes vinger, og jeg har bare hørt meget godt om det. Jeg har haft en god dialog med dem, og blev kun mere interesseret i at komme til Team Virtu Cycling efter, at jeg snakkede med dem,” siger Jakob Egholm.

Hans første år på seniorniveau blev forstyrret meget af en knæskade, men sidst på året kom han stærkt igen og tog sin første sejr som seniorrytter i et løb i Vejle.

”Jeg håber på, at jeg til næste sæson er endnu stærkere og kommer til at vinde endnu flere cykelløb – for det er jo det, jeg elsker. Jeg håber Team Virtu Cycling bliver her, hvor jeg udvikler mig til at blive professionel og jeg håber, jeg tager et godt skridt næste år,” siger han.

”Det er altid rart at vinde cykelløb. Det giver god moral som cykelrytter og særligt som den ryttertype, jeg er, så er det rart at få nogle sejre. Men langt mere væsentligt er det, at jeg bliver godt klædt på til at kunne udvikle mig. Der er også andre end mig, der gerne vil ud og have nogle sejre, og jeg håber også på at være en vigtig brik i puslespillet for, at det kan lykkedes,” siger Jakob Egholm.

Den unge rytter er kommet ovenpå med nogle flotte præstationer efter sin skade, og sportsdirektør på Team Virtu Cycling Michael Skelde tror på, at der er mere i vente for Jakob Egholm.

”Han har været skadet og ikke haft det store forår, men han kørte og vandt et flot cykelløb i Vejle. Det sendte egentlig et signal til mig om, at udover at han er hurtig, så kan han også køre med i kuperet terræn, og det er en god kombination til mange af de cykelløb, vi kører” siger Michael Skelde, der dog ikke vil lægge for meget pres på den unge rytter, der skal have lov til at udvikle sig i sit eget tempo.

”Han skal bare arbejde videre fra, hvor han er kommet til. Med sin sejr viste han, at han kan være med i toppen af dansk cykling, og den sti skal vi fortsætte videre ud af. Jeg tror på, han tager et skridt mere, måske en UCI-sejr i et U23-løb, men ellers skal vi bare tage den stille og roligt derfra,” siger Michael Skelde.

Jakob Egholm skifter fra Team Giant-Castelli til Team Virtu Cycling, hvor han har skrevet en 1-årig kontrakt.

Foto: Oliver Grenaa Visuals