Team Virtu Cycling henter Trine Schmidt

Den danske landsholdsrytter Trine Schmidt skifter i 2018 til Team Virtu Cycling på en 1-årig kontrakt.

Efter fem år udenfor professionel cykling kom danske Trine Schmidt for alvor tilbage i 2017, nu er hun klar til at træde endnu et skrift op, da hun i 2018 skal køre for Team Virtu Cycling. Den 29-årige rytter håber på, at hun på holdet kan blive endnu bedre i næste sæson.

”I år var et opstartsår for mig efter en længere pause på fem år, og her gav Lotto mig en god mulighed for at komme langsomt i gang og prøve mig selv af. Jeg skifter til Team Virtu Cycling, da jeg håber, at det kan være med til at løfte mig flere niveauer. Jeg har haft et læreår og fundet ud af, hvad jeg mangler,” siger Trine Schmidt.

I 2011 kørte hun for Garmin – Cervélo, men satte efterfølgende karrieren på pause for at studere, indtil hun gjorde comeback til DM i enkeltstart i 2016, hvor hun viste sit niveau og fik sølv. I alt kan hun præsentere otte danske medaljer fra landevejen og dertil 23 fra banen og en VM-sølvmedalje i pointløb samt en OL-deltagelse i 2008.

Trine Schmidt nåede at køre fem år på cykelsportens højeste niveau inden sin pause, og nu ser hun frem til at komme tilbage – og endda på et dansk hold.

”Jeg kan mærke at niveauet er væsentligt højere, end da jeg kørte sidst, men jeg håber, at på holdet kan jeg også løfte mit niveau. Og så synes jeg også bare, at det er fedt med et dansk hold med et dansk islæt og nogle udenlandske ryttere. Det glæder jeg mig til,” siger hun.

Over vinteren fortsætter hun med at køre på banen, men ellers glæder hun sig også til at komme i gang i 2018 på landevejen.

”Over vinteren er banen selvfølgelig mit fokus, men generelt holder jeg fokus på at løfte mig selv og særligt blive bedre på enkeltstarten. På Team Virtu Cycling vil man også satse på holdløb, det er vildt spændende, og det vil jeg også være en del af. Og så vil jeg gerne være en vigtig brik og kunne hjælpe vores kaptajner, hvor der er brug for det,” siger Trine Schmidt.

Sportsdirektør Carmen Small forventer også, at Trine Schmidt kommer til at vise et endnu højere niveau i 2018, og at hun bliver værdifuld for Team Virtu Cycling på flere punkter.

”Trine kommer til at spille en vigtig brik for os med sine evner på både enkeltstarten og i holdtidskørslen. Hun er kommet tilbage til sporten efter nogle år udenfor, og hun har vist i år, at hun stadig har niveauet til at være med. Jeg tror på, at vi kun ser hende blive bedre i 2018, når hun har haft endnu mere tid til at finde sig til rette. Hun kommer til at tilføre holdet utroligt meget både til løb og udenfor,” siger Carmen Small.

Trine Schmidt skifter til Team Virtu Cycling fra det belgiske hold Lotto Soudal Ladies.