Team Virtu Cycling henter ungt tempotalent

Mathias Krigbaum skifter til Team Virtu Cycling i 2018, og den 22-årige rytter er klar til at tage et skridt op og forhåbentlig udvikle sin force på enkeltstarten endnu mere.

Team Virtu Cycling fortsætter oprustningen til 2018, da det 22-årige tempotalent Mathias Krigbaum tilslutter sig holdet. Den stærke rytter kørte utroligt stærkt over sommeren, hvor han udover to top 5-placeringer til DM også tog en flot 5. plads på enkeltstarten under PostNORD Danmark Rundt.

Han håber på, at de placeringer kan forbedres endnu mere i 2018, hvor han både vil forbedre sig i kampen mod uret og i de svære finaler.

”Jeg mangler lidt erfaring i finalerne, i form af at være mere cool, tøve mindre og tage de rigtige beslutninger. Det er jeg overbevist om, at Michael Skelde og et stærkt løbsprogram kan hjælpe mig til. Derudover ser jeg frem til at udvikle mine enkeltstartskompetencer yderligere. Man kan se, at det bliver tænkt over tingende på en anden måde end på de andre kontinentalhold, der bliver gået op i detaljerne, og det synes jeg, er fedt,” siger Mathias Krigbaum.

Han glæder sig meget til at blive en del af projektet, og det setup der er omkring holdet, er en af grundene til, at han valgte Team Virtu Cycling.

”Jeg synes, løbsprogrammet og setuppet er rigtigt professionelt. Det er det tætteste, man kommer på et professionelt hold på dansk grund, og jeg tror, at det vil udvikle mig rigtigt meget at køre i de her rammer,” siger den tidligere junior verdens- og europamester fra banen, der længe har været anset som et af de store danske talenter.

”Næste år vil jeg gerne tage et skridt yderligere op og bevise, at jeg er tilbage på det niveau, hvor jeg gerne vil være. Hovedmålet for 2018 er fortsat at udvikle mig, og så vil jeg selvfølgelig gerne på podiet til DM,” siger han.

Og netop til DM fik sportsdirektør på Team Virtu Cycling, Michael Skelde, bekræftet, at Mathias Krigbaum havde masser at byde ind med fremover.

”Mathias har kørt nogle rigtigt flotte løb. Han kørte helt fantastisk omkring DM, og jeg tror, at der er et kæmpestort potentiale i ham, som endnu ikke er forløst, og derfor har jeg også store forventninger til ham,” siger Michael Skelde.

”Han er kommet langt i år, det så vi til DM med en 4. og 5. plads i linjeløbet og på enkeltstarten. Det signalerede, at han ville det, og han skal ud og køre nogle løb i udlandet, slå igennem og vise sit niveau. Han bliver 23 til næste år, og det er nu, det skal være. Og det tror jeg også på, at han er klar til,” siger Michael Skelde.

Mathias Krigbaum skifter til Team Virtu Cycling fra ColoQuick-Cult på en 1-årig kontrakt.

Foto: Dorte Adelfred