Team VIRTU Cycling indgår samarbejde med Cyclo Position

Cyclo Position, ejet af den tidligere professionelle cykelrytter Mads Christensen, skal i 2018 hjælpe World Tour-kvindeholdet Team VIRTU Cycling med at optimere rytternes position på cyklen.

Rytterne på det kvindelige World Tour-hold Team VIRTU Cycling kommer i 2018 til at arbejde sammen med den tidligere professionelle cykelrytter Mads Christisten omkring bikefits og kropsterapi behandlinger. Mads Christensen driver virksomheden Cyclo Position, der med base i Børkop mellem Vejle og Fredericia, tilbyder bikefit, kropsterapi, test og træning, for cykelryttere på alle niveauer. Med udgangspunkt i kroppens smidighed og skævheder vil han optimere rytternes position på cyklen individuelt gennemgå vigtige punkter som åndedrætsfunktion og muskulære styrkeforhold i kroppen.

”Da vi startede de indledende samtaler om et samarbejde for 2018, vidste jeg med samme, at jeg ville være en del af deres ambitiøse projekt. At arbejde med ryttere på World Tour-niveau er en drøm for alle bikefittere og behandlere, og at de stoler på min ekspertise inden for bikefit og kropsterapi, betyder, at jeg kan tage Cyclo Position et skridt videre i sin udvikling. Alle, der besøger mig, kommer til at drage fordel af min indsigt og viden fra dette spændende samarbejde,” siger Mads Christensen.

Rytterne kommer til at blive evalueret på flere områder, så de opnår deres optimale position både i forhold til komfort og performance.

”I bund og grund handler det om at optimere deres position, så de kommer til at sidde bedre og udnytte kraftoverførslen ned i pedalerne optimalt, så de sparer energi, som de kan omsætte senere. Det skulle gerne give dem et større overskud, som skal bruges i den afgørende fase af et cykelløb. Man kan godt sidde fornuftigt på cyklen og alligevel have ømhed i f.eks. lænden og skuldrene, men at få aflastet de belastede punkter i kroppen kan gøre en kæmpe forskel,” siger Mads Christensen, der pointerer, at det vigtigste er at kigge individuelt på alle rytterne først.

”Inden jeg overhovedet begynder at skrue på cyklerne, bruger jeg kropsterapien til at se deres fysik igennem, for at vide hvad der er vigtigst at arbejde med, samt hvor den enkelte kan hente flest mulige procenter i forhold til bedre udnyttelse på cyklen.” siger Mads Christensen.

Hos Team VIRTU Cycling er der også begejstring over samarbejdet med Cyclo Position og Mads Christensen, som team manager Jannie Sand tror på kommer til at gavne alle rytterne.

”Mads er utroligt dygtig på sit område, og vi er meget glade for, at han vil hjælpe rytterne med at optimere sig på cyklen. Med en ny cykel er det vigtigt, at rytterne hurtigt finder den optimale position, da det på kort sigt vil gavne deres præstation, men også på længere sigt, da de bruger mange timer på cyklen i løbet af en sæson,” siger Jannie Sand.

Cyclo Position ejes og drives af Mads Christensen, tidligere professionel cykelrytter hos både Quickstep-Innergetic og Saxo-Tinkoff, og har specialiserer sig i bikefit, efter han selv stoppede sin cykel karriere i 2015.