Team VIRTU Cycling klar til krig på Heden

Lørdag venter Danmarks pendant til Paris-Roubaix, GP Herning, når rytterne skal tackle grus og åbne og vindblæste veje omkring Herning, og Team VIRTU Cyclings ryttere er klar til at gå i krig på gruset.

Team VIRTU Cycling vil forsøge at genvinde GP Herning lørdag, når holdet stiller til start i den danske grusvejsklassiker. Mens flere af de andre danske kontinentalhold stiller med fuldt hold, så har Team VIRTU Cycling lidt færre ryttere til start.

Det gør løbet en del mere udfordrende, forventer sportsdirektør Daniel Foder, men han tror også på, at holdet har niveau til stadig at gøre en forskel.

“Vi kommer til at være i undertal, det kan vi allerede sige fra start, og i og med der er et løb, hvor punkteringer og defekter spiller en stor rolle, så er vi mere sårbare. Det er den største bekymring jeg har, det kommer til at stille store krav til rytterne for de skal arbejde hårdt, men omvendt har de også et højt niveau i øjeblikket,” siger Daniel Foder.

Det ændrer også lidt ved taktikken, da presset ligger på de andre hold, men målet er stadig at køre med om sejren på torvet i Herning.

“Vi bør ikke tage ansvaret for løbet i morgen, og det, som rytterne skal fokusere på, er derfor at komme i en situation, hvor de ikke skal tage ansvar. Men vi har da en forhåbning om, at vi kommer langt hen i løbet, og at vi kommer i en situation, hvor vi også kan øjne en sejr,” siger Daniel Foder.

“Det kræver, at rytterne har dagen og arbejder sammen mere end de nogensinde har gjort før. Men de er motiverede, og de synes, det er fedt at skulle ud og køre på de her veje, så de er klar til krig i morgen,” siger Daniel Foder.

GP Herning er på 178 kilometer og har 15 pavéer med grus.

Team VIRTU Cycling til GP Herning:
Jakob Egholm, Niklas Larsen, Jesper Schultz, Andreas Hyldgaard Jeppesen, Asbjørn Kragh Andersen og Audun Brekke Flötten