Team VIRTU Cycling kvindeholdet tager til Nice på træningslejr

Før Team VIRTU Cyclings World Tour-kvindehold tager hul på den europæiske sæson pudser rytterne formen af i landskabet nær Nice, hvor holdet samles på træningslejr.

Tirsdag samles det kvindelige World Tour-kvindehold Team VIRTU Cycling for første gang i 2018. Holdet tager på træningslejr til sydfranske Nice, hvor de i løbet af de næste 10 dage skal lave de sidste justeringer på formen før, at den europæiske sæson begynder for nogle af rytterne i den efterfølgende weekend.

Til træningslejren i Nice trækker Team VIRTU Cycling både på Bjarne Riis’ og Virtu Travels erfaringer med området omkring Nice, fortæller sportsdirektør på Team VIRTU Cycling Carmen Small.

”Vi tager til Nice og bruger samme hotel, som når Virtu Travel også arrangerer ture hertil – Bjarne anbefalede også, at vi tog dertil. Der er både flade strækninger og muligheder for at køre på stigninger. Der er alt, hvad du har brug for på en træningslejr,” siger Carmen Small.

Seks af Team VIRTU Cyclings ryttere har allerede kørt sammen i Australien, men for nogle af de andre ryttere bliver det første gang, at de mødes med deres nye holdkammerater for 2018. Derfor kommer der også fokus på, at rytterne skal komme tættere på hinanden.

”Næsten halvdelen af rytterne er nye på holdet, så det er vigtigt for dem alle sammen at lære hinanden at kende før, at vi tager af sted til de næste løb. Så jeg ser frem til, at vi får en god træningslejr, hvor de både lærer hinanden at kende og får kørt deres nye cykel godt til,” siger Carmen Small.

Team VIRTU Cyclings europæiske cykelsæson starter den 24. februar i Omloop Het Nieuwsblad, og de ryttere, der skal starte sæsonen i Belgien, skal også bruge træningslejren på at finpudse formen.

”Vi har ryttere på flere forskellige programmer, og nogle skal ikke køre løb før om nogle uger, mens andre skal køre få dage efter, at træningslejren er slut. Vi kommer til at lave en masse seriøs træning for at få dem i bedst muligt form til de første europæiske løb,” siger Carmen Small.

Efter træningslejren i Nice kører Team VIRTU Cycling Omloop Het Nieuwsblad og dagen efter Omloop van Het Hageland.