Team Virtu Cycling leverede et fornemt PostNORD Danmark Rundt

Michael Carbel blev 3’er på 5. etape af PostNORD Danmark Rundt, Rasmus Guldhammer blev samlet 4’er, Team Virtu Cycling vandt holdkonkurrencen og Andreas Hyldgaard Jeppesen blev løbets fighter. Det blev et glimrende PostNORD Danmark Rundt for Team Virtu Cycling.

Team Virtu Cycling tog igen ansvar og forsøgte at angribe sidste etape af PostNORD Danmark Rundt for at hente sekunder til Rasmus Guldhammer. Det lykkedes ikke, men holdet leverede samlet set en imponerende præstation i Danmarks største cykelløb.

Fra etapens start af i Ebeltoft var Team Virtu Cycling offensiv, hvor først Michael Carbel forsøgte at komme væk, før at Andreas Hyldgaard Jeppesen fik fightet sig i et udbrud med seks andre. De fik et hul på over fem minutter, men stille og roligt blev det halet ind.

Med cirka 60 kilometer igen satte Team Virtu Cycling sig foran i feltet og trak tempoet op for at ryste posen og forsøge at skabe en forskel. Ruten og vejret var dog ikke hårdt nok til at slå feltet i stykker, der i stedet kom meget tæt på udbruddet på de afgørende omgange i Aarhus.

Oppe foran var Andreas Hyldgaard Jeppesen godt kørende og fik skabt en trio, der blev hentet af et hårdt jagtende felt på den sidste omgang af fem kilometer. Hans hårde anstrengelser blev dog belønnet, da han blev kåret til både etapens og løbets fighter.

”Det var fedt, men ikke noget jeg havde regnet med, selvom jeg synes, at jeg fightede i dag. Efter at vi havde fået lov til at forsøge udbruddet, der opsøgte jeg det også, at det viste sig, at jeg var en af de stærkeste derude. Det var bare fedt,” siger Andreas Hyldgaard Jeppesen, der nød løbet selvom chancerne var små.

”Vi skulle bare køre væddeløb og prøve lykken. Vi vidste godt til sidst, at det var lidt dødsdømt, da de kom stærkt bagfra. men jeg ville bare køre cykelløb. Der var mange tilskuere, tv på og det var på en ny hjemmebane i Aarhus. Det var sjovt,” siger han.

I spurten vandt Team Sunwebs Max Walscheid foran Mads Pedersen, mens at Team Virtu Cyclings Michael Carbel viste sit høje niveau, da han blev nummer 3. Rasmus Guldhammer kom ind med feltet og fik derved sin tredje 4. plads i PostNORD Danmark Rundt.

”Selvfølgelig er jeg lidt træt af, at det ikke lykkedes at ende på podiet. Det er en trøst, at vi vinder holdkonkurrencen for mine holdkammerater har været rigtigt gode til at hjælpe mig, og jeg har sat pris på deres hjælp hele året. Jeg synes, at vi har kørt et godt løb, og holdkonkurrencen afspejler, at vi har været det hold, der har taget mest ansvar ude på ruten, og det har været fantastisk at være en del af,” siger Rasmus Guldhammer.

Alexander Kamp blev også nummer 8 på etapen, mens han sluttede på en 12. plads i klassementet. Og med en sejr i holdkonkurrencen og i fighterkonkurrencen, så var sportsdirektør Michael Skelde tilfreds med sit holds præstation i PostNORD Danmark Rundt.

”Vi forsøgte og prøvede at opsøge den lille chance, der kunne være i cykelløbet, men der var ikke rigtigt noget at gøre. Ruten var for let i dag til at gøre en forskel. Men ellers synes jeg, at det har været fantastisk. Vi har taget ansvar for vores egen skæbne, og vi har ikke fået noget foræret og selv skabt de situationer, vi har siddet i. Det har været godt at være en del af et hold, der fungerer,” siger Michael Skelde.

Danske Mads Pedersen (Trek-Segafredo) vandt løbet samlet foran Michael Valgren (Astana) og Casper Pedersen (Giant-Castelli).