Team Virtu Cycling rammer Mur de Huy i dag

Team Virtu Cycling rammer Mur de Huy i dag

Som den sidste af de tre ardenner-klassikere er La Flèche Wallonne Féminine en af de sidste chancer for at sætte sit præg på forårssæsonen. Team Virtu Cycling stiller til start med ambitioner om at forbedre Sofia Bertizzolos top-10 fra sidste år.

Historikken for Flèche Wallonne antyder et løb for specialisterne.

Efter at have sejret fire år i træk er Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) favorit til dagens løb. Med en sejr vil hollænderen kunne tangere Marianne Vos’ (CCC-Liv) fire sejre på Mur de Huy – en rytter, som også har vist lovende takter i Amstel Gold Race i søndags.

Med sine 118 kuperede kilometer kræver La Flèche Wallonne både styrke og udholdenhed. Ruten slutter af med to omgange på en rundstrækning, der inkluderer de tre stigninger Ereffe, Cherave and Mur de Huy, med målstregen på toppen af anden opstigning af Mur de Huy.

Den spektakulære Mur de Huy er 1,3 km lang med 9,6% i gennemsnitlig stigningsprocent. På sine stejleste stykker stiger ’muren’ med næsten 17%, og der er således garanti for en dramatisk finale i eftermiddag.

Sidste år tog vores unge rytter Sofia Betizzolo en top-10-placering, og hun er derfor meget motiveret til at køre et godt løb i dag:

”Jeg så virkelig frem til Flèche, i og med jeg sluttede i top-10 sidste år og følte mig stærk hele løbet igennem. Jeg har trænet godt for at stille til start i dag i topform.”

 

Desværre styrtede Sofia i Amstel Gold Race, hvilket måske kan have betydning for hendes muligheder i dag:

”Jeg er ikke 100% klar på grund af styrtet, så jeg ved ikke hvad jeg kan forvente. Hvis jeg har det godt, tror jeg, at jeg kan køre et godt løb, hvis ikke vil jeg hjælpe mine holdkammerater, som ligeså vel kan levere et topresultat.”

På grund af en skade vil Katrine Aalerud ikke stille til start i dag, men vil i stedet restituere frem mod Liège-Bastogne-Liège. Sportsdirektør Carmen Small uddyber:

”Vi er lidt ramt af, at Katrine ikke kan stille til start, men vi er nødt til at være sikre på, at vi først og fremmest tager vare på rytternes ve og vel. Hun skal restituere. så hun er klar til Liège.”

Carmen fortsætter:

”Holdet er stærkt med Sofia, som er ved at komme sig efter sit styrt og er klar til løbet i dag. Vi vil have Annouska (Koster) og Rachel (Neylan) med til start, som kan bidrage med noget erfaring og holde holdet fremme til bunden af de afgørende stigninger.”

Team Virtu Cycling stiller til start med Sofia Bertizzolo, Annourska Koster, Louise Norman Hansen, Rachel Neylan og Sara Penton.