Team VIRTU Cycling rangeret som Europas bedste kontinentalhold

Ved indgangen til 2018 rangerer Team VIRTU Cycling som det bedste kontinentalhold på Europa Tour-ranglisten, hvilket vidner om, at holdet rykker sig i den rigtige retning, og samtidigt giver det nogle fordele.

Team VIRTU Cycling rangerer pt. som det bedste kontinentalhold i Europa. På UCI’s seneste Europa Tour-rangliste ligger holdet på en samlet 14. plads, hvor det kun er Pro Kontinental-hold, der er højere placeret.

Placeringen som Europas bedste kontinentalhold glæder også sportsdirektør Michael Skelde, da det vidner om, at holdet udvikler sig i den rigtige retning.

”Det er selvfølgelig fantastisk, og det sætter nogle store forventninger til os som hold i år. For mig er det en understregning af, at vi startet på en rejse, hvor vi har taget et skridt op, og nu står vi med Europas pt. bedste kontinentalhold,” siger Michael Skelde.

Ranglisten udregnes ved, at holdenes otte bedste rytteres point lægges sammen, og selvom profiler som Michael Carbel og Niklas Eg er skiftet et niveau op, så har tilgangen af ryttere som Audun Brekke Fløtten, Torkil Veyhe og Asbjørn Kragh Andersen været med til at holde Team VIRTU Cycling højt oppe på ranglisten.

”Vi har selvfølgelig også Rasmus Guldhammer, som jeg mener, var verdens bedste kontinentalrytter sidste år, men det viser også, at vi har fået en endnu større bredde, end vi havde før. Vi har mange ryttere, der allerede har haft succes, og som vi tror på, kan få endnu mere succes i løbet af året,” siger Michael Skelde.

At Team VIRTU Cycling er det bedste kontinentalhold på Europa Tour’en på den første rangliste i 2018 giver også fordele i løbet af sæsonen, da de tre bedste automatisk kan deltage i alle UCI 2.2 og UCI 1.2 løb.

”Vi har meget af programmet på plads, så det kommer ikke til at ændre ret meget, men det er altid fedt at få det. Det er også en anerkendelse af, at vi har et stærkt hold, og det er altid spændende, for så skal vi ud og skabe cykelløbene selv. Det stiller store krav til både sportsdirektører og ryttere om at være bevidst om sit ansvar, da vi skal præge løbene,” siger Michael Skelde.

Team VIRTU Cycling beholder som minimum placeringen som bedste kontinentalhold på Europa Tour’en ugen ud, da sæsonens første europæiske landevejsløb først starter i Spanien i den kommende weekend.

Team VIRTU Cycling består i 2018 af: 
Andreas Hyldgaard Jeppesen, Alexander Kamp, Asbjørn Kragh Andersen, Audun Brekke Fløtten, Jakob Egholm, Jesper Schultz, Johan Tiedemann Langballe, Kasper Asgreen, Mathias Krigbaum, Mikkel Frölich Honoré, Niklas Larsen, Rasmus Guldhammer og Torkil Veyhe.

UCI’s rangliste kan findes her: