Team Virtu Cycling sigter efter godt resultat til VM i holdtidskørsel

For første gang skal Team Virtu Cycling deltage i VM i holdtidskørsel, når de søndag køre ud på den 42,5 kilometer lange rute, og holdet tror på, at de kan lave et godt resultat.

Da Team Virtu Cycling sidst kørte holdtidskørsel i Crescent Vårgårda TTT blev det til en flot 6. plads, der var en klar forbedring fra tidligere løb. Til VM i holdtidskørsel i Bergen tror holdet på, at de igen kan levere et godt resultat.

Med 42,5 kilometer er distancen meget lig den i Vårgårda i august, og det er med til at give forhåbninger for Team Virtu Cycling.

”Det er selvfølgelig svært at sige, men ruten ligner meget Vårgårda, men hen mod slutningen kommer der her en hård stigning. Rytterne kommer til at være i en helt anden form nu, men jeg tror, at et godt resultat for os vil være ens med Vårgårda, hvor vi blev nummer 6,” siger sportsdirektør Carmen Small.

Men netop stigningen Birkelundsbakken adskiller ruterne, og den kan blive meget afgørende for, hvem der trækker sig sejrrigt ud af løbet. Den tre kilometer lange bakke kommer efter små 30 kilometer og stiger i gennemsnit med 6 procent – men den har stykker med hele 16 procent.

”Det er meget vigtigt, at vi kommer ind på den stigning med mindst fem ryttere, så der er mulighed for at spare en til efter stigningen. Det er svært at sige nu, hvordan det bliver, når vi er der og prøvekører ruten bliver det lettere,” siger Carmen Small.

Allerede til holdtidskørslen i Vårgårda havde holdet forbedret sig markant siden Giro Rosa, men holdet er stadig ungt, så det gælder om at få gode erfaringer med fra Bergen af.

”Holdet er stadigt ungt, og vi har ikke haft så meget fokus på holdtidskørsel i år, det kun er her i slutningen af sæsonen, at vi har trænet det. Vi har allerede taget et stort skridt op, og vi vil blive ved med at bevæge os fremad,” siger Carmen Small.

Holdet har brugt de seneste dage i Danmark på at forbedre teknikken og for at rytterne lærer hinanden endnu bedre at kende, når de kører i formation. Det kan de tage med til næste år, men det gælder også om, at slutter sæsonen af på en god måde.

”Vi vil gerne have en god afslutning på året og så starte med at fokusere på næste år. Der er ikke meget, vi kan gøre ved formen nu, så vi har fokuseret på teknikken. Men vi kommer ind med en god attitude, og at slutte af med et godt resultat er vigtigt for os.”

Den 42,5 kilometer lange holdtidskørsel går fra Ravnanger til Bergen og bliver kørt søndag d. 17. september.

Team Virtu Cycling til VM i holdtidskørsel:

Linda Villumsen, Amber Neben, Christina Siggaard, Pernille Mathiesen, Claudia Koster og Sara Penton.