Team VIRTU Cycling starter den europæiske sæson i Omloop Het Nieuwsblad

 I weekenden starter det kvindelige World Tour hold Team VIRTU Cycling sin europæiske sæson med det brostensfyldte belgiske endagsløb Omloop Het Nieuwsblad, og den danske profil Christina Siggaard ser frem til at komme i gang.

Efter sæsonstarten i Australien og en træningslejr i bjergene omkring Nice er Team VIRTU Cycling kvindeholdet klar til at indlede den europæiske sæson. I weekenden venter først den belgiske klassiker Omloop Het Nieuwsblad lørdag og søndag Omloop van Het Hageland.

En af holdets danske profiler Christina Siggaard starter sæsonen i de to endagsløb, og den 23-årige rytter ser frem til at komme ud på de belgiske brosten.

”Det er altid super hektisk og virkeligt hårdt at komme i gang, men det er også nogle af mine yndlingsløb og min yndlingstid på sæsonen, jeg glæder mig utroligt meget. Det er altid svært at vide, hvor man står, når man går ind til sit første løb, men efter en uges tid med pigerne på træningslejren, så er jeg sikker på, at vi er godt forberedt, og at vi nok skal vise os frem,” siger Christina Siggaard, der også kommer til at køre løb med nogle af sine nye holdkammerater på Team VIRTU Cycling i 2018.

”Jeg synes, at det på træningslejren er gået utroligt nemt, og vi har det allerede super godt sammen, det er virkelig gået over al forventning med at lære hinanden at kende og komme tæt på hinanden. Det virker som om, vi er klar til at tage udfordringen op,” siger hun.

Profilen i Omloop Het Nieuwsblad er meget kuperet i forhold til Omloop het van Hageland, da rytterne blandt andet skal over ikoniske stigninger som Molenberg, Muur van Geraardsbergen og Bosberg. Og med ekstra stigninger i 2018-udgaven forventer sportsdirektør på Team VIRTU Cycling, Carmen Small, fortsat et meget hårdt løb.

”De har ændret ruten for Het Nieuwsblad en smule. Vi slutter i en anden by end tidligere, så de har tilføjet to stigninger, som vi dog har kørt i andre løb før, så det bliver spændende. Het Nieuwsblad er altid en hårdt i åbningsweekenden, og du finder hurtigt ud af, hvor du står,” siger hun.

Med andre ryttere på holdet til de belgiske løb bliver et stort fokus igen, at holdet skal køre som en enhed, da det er det, som skal bringe resultaterne.

”Det bliver godt at få en ny gruppe af ryttere i gang og se dynamikken i det. Vi kommer lige fra træningslejr, så vi kender vores niveau, but det bliver spændende at måle os imod andre hold. Vigtigst er det dog at se, hvordan pigerne arbejder sammen. Resultaterne skal nok komme, når bare de arbejder sammen, så det er en prioritet,” siger Carmen Small.

Omloop Het Nieuwsblad skyder i gang lørdag, hvor rytterne skal ud på 122,2 kilometer med otte stigninger og tre brostenspavéer undervejs.

Team VIRTU Cycling til Omloop Het Nieuwsblad og Omloop Het Hageland:
Christina Siggaard, Claudia Koster, Louise Norman Hansen, Sara Penton, Mieke Kröger og Emilie Moberg

Billeder af holdet kan findes her: