Team VIRTU Cycling starter sæsonen i den italienske endagsklassiker Trofeo Laigueglia

Sæsonen skydes i gang søndag, hvor Team VIRTU Cycling tager til Italien og lægger ud med det svære endagsløb Trofeo Laigueglia, hvor holdet skal op imod flere professionelle mandskaber.

Efter en lang vintersæson med knap fem måneders løbspause vender Team VIRTU Cycling søndag tilbage til landevejen. Holdet starter sin 2018-sæson i den italienske endagsklassiker Trofeo Laigueglia, hvor en meget hård 203,7 kilometer lang ruten venter de syv Team VIRTU Cycling-ryttere.

Trofeo Laigueglia hører til i 1.HC-kategorien, hvilket gør, at feltet består af World Tour-hold og mange stærke Pro Kontinental-hold. Det gør også, at det bliver et meget svært løb.

”Forventningerne er ikke helt så store endnu. Jeg ser mest frem til at komme i gang og få startet sæsonen, og så må vi se, hvor vi står henne. Det er første løb, og det gør alt lidt mere hektisk, men vi går ud og sælger os selv så dyrt som overhovedet muligt. Vi må tage det et skridt ad gangen,” siger sportsdirektør på Team VIRTU Cycling, Michael Skelde.

Holdet går derfor ind til Trofeo Laigueglia med en opportunistisk indstilling og i en rolle som ’underdog’, der ikke har noget pres på sig.

”Det bliver et svært løb med en svær afslutning. Der er en 2 km stigning på knap 180 højdemeter, som vi kører fire gange i finalen i et 200 km langt cykelløb. Det er måske lige i overkanten til vores typer i forhold til vores konkurrenter, men jeg tror på, at vi nok skal gøre det fint, og så må vi se, hvad det rækker til,” siger Michael Skelde.

For Team VIRTU Cyclings Alexander Kamp bliver det også sæsonens første løb, og selvom vinteren har budt på masser af gode træningskilometer, så skal benene have løbsfarten tilbage i Trofeo Laigueglia.

”Man skal have spidset benene for at køre med om sejren i det her løb, personligt håber jeg at være med i finalen, men nu må vi se, hvor langt vi kan være med. Det er et HC-løb, så niveauet er højt, det er vores første start, så man skal også være realistisk. En top 10 vil være godkendt, og alt derudover vil være bonus,” siger Alexander Kamp.

Til Trofeo Laigueglia får han følgeskab af flere nye holdkammerater, og efter en lang vinter glæder han sig til at komme i gang igen.

”Man glæder sig altid, man er som en væddeløbshest, der står og stamper i jorden – jeg er helt klar. Det bliver dejligt at få skudt sæsonen i gang, det er det, man har trænet frem mod i vintermånederne. Man er også lidt usikker på, hvor man står, for det er først ude i feltet, at man rent faktisk ved det. Det bliver spændende,” siger Alexander Kamp.

Team VIRTU Cycling til Trofeo Laigueglia søndag d. 11. februar:

Kasper Asgreen
Audun Brekke Fløtten
Mikkel Honoré Frølich
Alexander Kamp
Asbjørn Kragh Andersen
Jesper Schultz
Torkil Veyhe.