Team Virtu Cycling to tempospecielister øjner top tre i traditionsrigt parløb

Niklas Larsen og Kasper Asgreen er klar til Team Virtu Cycling sidste UCI-løb i 2017, når de to tempospecialister stiller op i det franske enkeltstartsparløb Duo Normand søndag.

45 kilometer med gashåndtaget skruet helt i bund. Det er hvad, der venter Niklas Larsen og Kasper Asgreen søndag, når de to unge ryttere stiller til start i det franske endagsløb Duo Normand, der samtidigt bliver det sidste UCI-løb for Team Virtu Cycling i 2017.

Løbet er en 45 kilometer lang enkeltstart, men hvor rytterne normalt kører alene på enkeltstarter, så kører de i Duo Normand sammen to og to. Og det parløb er en svær disciplin at beherske, men sportsdirektør Daniel Foder tror, at de to unge ryttere er i stand til at levere et topresultat.

”I bund og grund er de et rigtigt stærkt par. Som udgangspunkt tager man kun derned på den her tid af året, hvis man er overbevist om, at man kan lave et topresultat – og det er top 3,” siger Daniel Foder, der godt ved, at det er et ambitiøst mål.

”Jeg ved også godt, at det kræver en god dag, og det skal være en god plan rent teknisk, og den skal også kunne udføres, så når man kommer i mål, har man ikke bare brugt kræfterne, man har også brugt dem rigtigt. Det er essentielt i et parløb. Succeskriteriet er top 3, men når man så er deroppe, så kan alt jo ske,” siger Daniel Foder.

Løbet har stolte traditioner hos flere af de største tempomaskiner, da både Chris Boardman, Jens Voigt, Pavel Tonkov og Bradley Wiggins igennem årene har vundet løbet. Senest var det en duo fra World Tour-mandskabet Orica-BikeExchange bestående af Luke Durbridge og Svein Tuft, der stod øverst på podiet, og selvom det er stærke navne, som de to unge Team Virtu Cycling-ryttere skal op imod, så tror Daniel Foder på, at de har niveauet.

”Jeg er overbevist om, at Asgreen og Niklas også har World Tour-niveau i sådan en disciplin her. Nu kommer det også an på, hvordan Asgreen restituerer efter VM, men Niklas Larsen er i super form, det så vi under Danmark Rundt, og jeg ser dem også som meget jævnbyrdige, og det er rigtigt vigtigt i parløb,” siger Daniel Foder.

Team Virtu Cycling til Duo Normand:
Niklas Larsen og Kasper Asgreen