Team VIRTU Cycling Women klar til Giro Rosa

Når kvindernes Giro d’Italia, Giro Rosa, på fredag skydes i gang, er det med en 15 kilometer lang holdtidskørsel, og de danske mestre i disciplinen, Team VIRTU Cycling Women, er på startlisten.

Løbet køres over 10 etaper, og der venter feltet stor variation i landskab og sværhedsgrad med både bjergetaper, sprinteretaper og en 15 kilometer lang bjergenkeltstart, før løbet afsluttes efter samlet set 975 kilometer på de italienske landeveje.

Sportsdirektør, Carmen Small udtaler:

“Vi ser meget frem til løbet, da det byder på varierede muligheder for alle ryttere på holdet, og selvom vi mangler vores temporyttere, så glæder vi os til at komme på rampen til holdtidskørslen på fredag. Vi vil køre efter etapesejre, og vi vil forsøge at køre aggressivt og tage de muligheder, der opstår for succes. Barbara (Guarischi) er naturligvis meget motiveret, fordi hun kører på hjemmebane, og hun har gode muligheder for at lave et godt resultat på de flade etaper, hvor sprinterne kommer til at dominere. Men alle har lige muligheder for at køre i udbrud, da vi ikke umiddelbart stiller til start med en rytter til den samlede stilling“, lyder det fra den amerikanske sportsdirektør.

Italienske Barbara Guarischi fortæller:

“Det er altid dejligt at køre på hjemmebane i Italien. Én af etaperne vil være tæt på mit hjem, og vi vil passere, hvor jeg træner hver dag, så det bliver dejligt at se venner og familie på ruten. Jeg føler mig velkørende, og træningen har forløbet uden problemer, så jeg ser personligt frem til at få chancen. Der er mange stærke hold på startlisten, så det bliver svært, men jeg er meget motiveret og klar til opgaven. I dag tager jeg den sidste pace-træning, før jeg mødes med holdet til den sidste forberedelse, før det går løs”.

Team VIRTU Cycling Women stiller til start med:

Barbara Guarischi

Doris Schweizer

Katrine Aalerud

Claudia Koster

Louise Norman Hansen

Sara Penton