Team VIRTU Cyclings ryttere søger mod Teides højder

Mikkel Frølich Honoré, Asbjørn Kragh Andersen, Torkil Veyhe og Jakob Egholm lægger flade Danmark bag sig, når de søndag tager til Pico del Teide på Tenerife for at forberede sig til sæsonen i højderne.

Vulkanen Teide på Tenerife bliver fra søndag træningsområde for fire af Team VIRTU Cyclings ryttere. Mikkel Frølich Honoré, Asbjørn Kragh Andersen, Torkil Veyhe og Jakob Egholm tager sammen med træner og sportsdirektør på Team VIRTU Cycling, Daniel Foder, til øen i Atlanterhavet for at forberede sig til sæsonen.

Vulkanen Teide byder på et nærmest unikt terræn, hvor det er muligt at træne på en knap 40 kilometer lang opkørsel samtidigt med, at rytterne skal klare sig med mindre ilt, da de hurtigt kommer op over 2.000 meter.

For 19-årige Jakob Egholm bliver det første gang, at han skal forsøge sig med en højdetræningslejr, og den unge rytter glæder sig til at se, om han kan mærke forskellen.

”Jeg skal finde ud af, om det virker for mig – om jeg får en effekt af det. Så vidt jeg forstår, er det meget individuelt, hvordan folk responderer på at leve og træne i højden, så det kunne da være rart, at jeg får en god effekt ud af det,” siger han.

”Det bliver spændende, jeg vil se, om jeg kan bruge det fremadrettet, og når nu muligheden var der, så var det oplagt at prøve det af. Det er lidt af en feinschmecker træningslejr i forhold til så meget andet, men jeg tror også på, at den kan give noget ekstra i forhold til en normal træningslejr,” siger Jakob Egholm.

Med sæsonstarten lige om hjørnet skærper træningen også til, og her kommer Teide også til at spille en vigtig rolle for den unge rytter.

”Der er rigtigt lange stigninger, så det er en perfekt måde at køre og træne det, jeg har på programmet her i januar. Der kan jeg ligge på mit ’sweet spot’ i nærmest 40 kilometer, hvor det går opad,” siger han.

Og med tre holdkammerater og Daniel Foder på vejene også, så bliver de lange stigninger også noget sjovere at køre på i længden.

”Det er helt klart sjovere at træne, når man er nogle stykker. Det er alle nogle gode gutter, der er på holdet, så vi kan motivere og presse hinanden og få en god sparring. Det er jeg glad for, jeg kan godt lide det sociale, når man tager på træningslejr og lærer hinanden bedre at kende,” siger Jakob Egholm.

Jakob Egholm, Asbjørn Kragh Andersen, Torkil Veyhe og Mikkel Frølich Honoré skal være højdetræningslejr på Teide i 10 dage.