Team Waoo atter med fremme på sidste etape af PostNord Danmark Rundt

En 199 kilometer lang etape fra Fakse til Frederiksberg afsluttede i dag PostNord Danmark Rundt. Undervejs viste Team Waoo atter farverne, men desværre mistede Alexander Kamp også sin tiendeplads i PostNord Danmark Rundt.

PostNord Danmark Rundt skulle i dag afsluttes med den traditionsrige Frederiksberg-etape, hvor Alexander Kamp skulle forsvare sin samlede tiendeplads hjem, mens det naturligvis også var sidste chance for at tage en etapesejr.

Et udbrud på otte mand kom afsted, og heller ikke denne gang var Team Waoo med. Til gengæld var holdet med, da der med 110 kilometer igen opstod sidevindskørsel i feltet. Her sad Alexander Kamp og Asbjørn Kragh med i en gruppe på omkring 20 ryttere, efter morgenudbruddet var hentet.

Med 70 kilometer tilbage var der imidlertid samling på tropperne, og så var det et nærmest nulstillet cykelløb, da feltet kom ind på omgangene. Et nyt udbrud fik lov til at køre væk, mens Waoo holdt sig til i feltet.

Casper Pedersen (Aqua Blue Sport) kørte solo på de sidste omgange, men feltet fik ham hentet, og dermed skulle der som forventet spurtes om etapesejren. Her var Niklas Larsen bedste rytter fra holdet som nummer 26.

Alexander Kamp tabte ti sekunder til sidst og ender dette års PostNord Danmark Rundt som nummer 12 i klassementet.

Sportsdirektør, Daniel Foder siger:

”Vi forsøger igen at være medskabende i løbet ved at angribe i sidevinden. Desværre får vi kun to mand med i udbruddet, hvilket var for lidt i forhold til at kunne holde det kørende. I massespurten sidder vi fint samlet indtil den sidste kilometer, hvor rytterne mister kontakten, hvilket ikke er helt godt nok. Overordnet set kommer vi herfra med en andenplads på kongeetapen og målet var en etapesejr. På dén måde mangler vi jo det store resultat. Til gengæld har drengene kørt bedre sammen som hold, end de måske har gjort tidligere, og de har været med til at skabe løbet. Det anser vi også som et mål, som hermed er nået.”

Niklas Larsen fortæller:

“Det var en hård etape, hvor farten var høj og positionskampen intens undervejs. Da vi kommer ind på omgangene på Frederiksberg, sidder holdet foran mig og gør det fantastisk. Ved det andetsidste sving har jeg Asbjørn foran mig som sidste mand, men desværre kom vi for langt ned i fart rundt i svinget. Vi mistede vores position, og så var toget kørt. Der er stadig en del at lære, og det er også én af grundene til, at jeg gerne vil blive på holdet her. Det er her, jeg føler, jeg kan udvikle mig endnu et trin”.