To medaljer og en 6. plads efter godkendt DM-uge

To medaljer og en 6. plads efter godkendt DM-uge

Hermed en opdatering på den seneste uges DM i landevejscykling, der både bød på guld og en bronzemedalje til Team Virtu Cycling mens Michael Carbel kørte en 6. plads hjem til Team Waoo.

I alt fire danmarksmestre skulle findes i sidste uge, da både herrer- og dameeliten skulle dyste om guldet på enkeltstarten og linjeløbet. Med ruter i og omkring Esbjerg var der optræk til en dyst blandt de stærke afsluttere og eksperter i sidevindskørsel.

For herrernes vedkommende endte det samlet set med en DM-uge uden resultater i den absolutte top. På enkeltstarten blev unge Silas Clemmensen bedst placerede Team Waoo-rytter med en flot nummer 15.

På søndagens linjeløb var forventningerne, i modsætning til enkeltstarten, tårnhøje, hvor ambitionerne var en podieplacering eller måske endda en sejr. Holdet kørte et stærkt løb, hvor Jesper Schultz var placeret i dagens lange udbrud, mens holdet efterfølgende tog ansvar og holdt feltet samlet for at hjælpe Michael Carbel til spurten. Carbel kvitterede med en 6. plads på en svær afslutning i et stærkt decimeret felt.

På kvindernes side blev det til en super flot DM-uge, da holdets unge enkeltstartskomet Louise Norman Hansen kørte sig til det danske mesterskab i enkeltstart.

Linjeløbet blev afgjort i en spurt i en syvmandsgruppe, hvor Team Virtu Cycling var repræsenteret med både Louise Norman Hansen og Christina Siggaard. Her viste Amalie Didriksen sig hurtigst, og kunne således iklæde sig den eftertragtede dannebrogstrikot for andet år i træk, mens Christina Siggaard tog en flot 3. plads.

Det var dog ikke en ovenud tilfreds Siggaard, der stillede op til interview efter løbet: “Jeg synes, jeg gjorde, hvad jeg kunne derude. Selvfølgelig er det fint at komme på podiet, men det var bare ikke det, jeg var her for, men det er det jo aldrig, når man ikke vinder,” siger den 25-årige Virtu Cycling-rytter.

Dermed alt i alt en absolut godkendt DM-uge for rytterne på Team Virtu Cycling, der dog bl.a. må bruge resten af sæsonen på at lede efter et nyt hold, da Virtu Cycling sidste uge måtte udmelde holdets lukning ved sæsonens udløb.

Bjarne Riis lægger ikke skjul på ærgrelsen over at skulle give afkald på det succesfulde hold: ”Vi er rigtig kede af beslutningen. Ikke mindst fordi, at vi over de seneste par år er lykkes med at skabe et rigtig stærkt hold, som specielt i denne sæson har leveret nogle helt fantastiske resultater og blandet sig mellem de bedste i verden. Men uden de nødvendige partnere og sponsorer er det ikke realistisk for os at fortsætte vores engagement i kvindecykling, og derfor mener vi også, at det er den rigtige beslutning, selvom den ikke er, hvad vi havde håbet på.”