Tredje etape af Emakumeen Bira: Sprinttrøjen er næsten sikret

På tredje etape af det baskiske World Tour-etapeløb var det en større udbrydergruppe, der kæmpede om etapesejren, men Team VIRTU Cycling formåede at forsvare Katarzyna Pawlowskas føring i sprint-klassementet. 

Derfor var det en glad sportsdirektør, der gjorde status efter etapen.

“Det var en god dag, men den var også hård. Vi gik efter pointene i de indlagte sprints for at beholde trøjen. Katarzyna fik point i den første sprint, mens udbruddet tog pointene i den anden. Hun har nu en god føring o den konkurrence før sidste etape i morgen (tirsdag),” siger Small, der opfordrede sine ryttere til at køre for den bedst mulige position på etapen, selvom et udbrud på ti mand allerede havde fordel de top ti i mellem sig.

“Vi kom ikke med i udbruddet, da ti mand kørte væk. Og så stoppede feltet fuldstændig med at køre. Til sidst ville jeg dog gerne have pigerne til at gå efter 11. pladsen, da det stadig er en god placering i et World Tour-løb. Og her var Mieke Kröger en stor hjælp for Katarzyna, der sluttede som 12’er, og det var rigtig godt,” siger Small.

Læs: Halvejs igennem Emakumeen Bira: “Ruteprofilen viser ikke alt”

Team VIRTU Cyclings Claudia Koster var på etapen nødt til at udgå på grund af maveproblemer.

Den sidste etape i Emakumeen Bira køres tirsdag, og det vil igen blive en kuperet en af slagsen. Small håber, at sprinttøjen kommer med VIRTU hjem.

“Morgendagens etape har en lang stejl stigning. Det bliver endnu en hård dag, men forhåbentlig kan vi holde Katarzyna i trøjen,” siger Small.