Trine Schmidt bedste Team VIRTU Cycling-rider på vindblæst etape

Sidevinden blev en meget afgørende faktor på 2. etape af Healthy Ageing Tour, da den fuldstændigt blæste løbet i stykker, og en mindre grupper holdt til mål. Trine Schmidt blev Team VIRTU Cycling’s bedste rytter.

Den fuldstændigt flade 2. etape af Healthy Ageing Tour var på ingen måde nem for rytterne. In stærk vind havde stor betydning for etapen, da den rev løbet i tusind stykker og fik rytterne til at slutte i flere mindre grupper.

Team VIRTU Cyclings Trine Schmidt kæmpede sig med i forfølgergruppen, men selvom de prøvede at fange frontgruppen i over 50 kilometer, så holdt de forreste hjem. Trine Schmidt sluttede på en 25. plads.

“Det splittede efter 2 kilometer. Vi sad i frontgruppen der, men det blev bare ved med at splitte. Mieke og Trine sad sammen i forfølgergruppen, men så blev Mieke sat. På dage som i dag er det simpelt. Hvis du ikke sidder i front, så klarer du det ikke,” siger sportsdirektør Carmen Small.

“Vi vidste godt, at det ville splitte, men det vidste alle andre også. Det er ret skuffende i dag. Pigerne er selvfølgelig heller ikke tilfredse med det. Der er plads til forbedringer.”

Fredag venter der både en normal etape og en holdtidskørsel, og Carmen Small ser frem til, at hendes ryttere laver en stærk præstation.

“Vi har en dobbelt dag i morgen. Først et landevejsløb og om eftermiddagen en TTT, vi forsøger at holde et fokus, og så håber vi på et godt resultat,” siger Carmen Small.

Det var hollandske Amy Pieters, der tog etapesejren og også førertrøjen.