U23 DM bød på høj fart og dramatik på Lolland

U23 DM bød på høj fart og dramatik på Lolland

I weekenden kørte Team Waoo’s U23 ryttere DM på Lolland. Sportsdirektør Daniel Foder er tilfreds med rytternes præstation selvom topresultaterne udeblev.

I weekenden kørte Team Waoo’s yngste ryttere U23 DM i Guldborgsund Kommune på Lolland. I lørdags blev U23 DM i enkeltstart afholdt i Sakskøbing. 33,4 km skulle forceres så hurtigt som muligt, og her var Johan Price-Pejtersen (Team ColoQuick) absolut hurtigste mand i tiden 00:38:59. En gennemsnitsfart på 46,5 km/t rakte til top-20 placeringer til både Frederik Thomsen og Mathias Larsen, som endte på henholdsvis en 17. og en 19. Plads.

I søndags kørtes U23 DM i linjeløb på en rundstrækning i Nysted. Løbet bar præg af mange udbrudsforsøg, men få holdte længere tid. Over halvvejs i løbet kom en farlig 7 mands gruppe afsted, hvor holdets Mathias Larsen var til stede. De opbyggede hurtigt et forspring på 2,5 minut, men feltet holdt dem i kort snor, og på starten af sidste omgang måtte de se sig hentet.

”Selvom jeg kommer afsted i et farligt udbrud, vil hverken ColoQuick eller Riwal køre med rundt deroppe. Det efterlader arbejdet til mig og Bornholm-rytteren. Jeg gav den alt hvad jeg havde, og forsøgte også at kører væk på sidste omgang, inden vi desværre måtte se os hentet,” fortæller Mathias Larsen.

Løbet skulle dermed afgøres i en massespurt i et decimeret felt. Både Mathias Larsen og Oliver Wulff Frederiksen sad med i fronten til det sidste, men et styrt få hundrede meter før mål, forhindrede Team Waoo i at opnå et topresultat.

”På opløbet, kommer to ColoQuick ryttere for hurtigt rundt i svinget, og styrter. Både Oliver og jeg forsøger at undvige, men Oliver bliver fanget i noget grus og vælter, og jeg mister en masse positioner. Jeg må tage til takke med en 13. plads, selvom jeg havde håbet på mere. Jeg synes vi kørte et godt cykelløb og fik vist flaget frem, så alt i alt er jeg tilfreds med dagen” fortsætter Mathias.

Sportsdirektør Daniel Foder er også tilfreds med de unge rytteres præstation: ”Jeg synes drengene kører et flot cykelløb, selvom resultatlisten ikke afspejler det. Vi er uheldige til sidst, hvor Frederik styrter med 3 km til mål, og Oliver på opløbsstrækningen. Drengene gjorde hvad de skulle, de dækkede udbrud og var med til at sætte Team ColoQuick under pres”.

På torsdag begynder elite DM i Esbjerg med en enkeltstart.