VIRTU Cycling uheldige i Himmerland – Opdateret

En delegation af Team VIRTU Cycling-ryttere stillede i dag til start i det 199 kilometer lange endagsløb, GP Himmerland, med næsten 1400 højdemeter, grusveje, vind, brosten og silende regn. De svære betingelser satte deres præg på løbet med punkteringer, styrt og andre uheld. Det endte med et sammenstød mellem Asbjørn Kragh og en åben bildør.

Længe så det ud til, at Jonas Aaen fra RIWAL skulle løbe med sejren, da den tidligere World Tour-rytter så stærkest ud i en tremandsgruppe, der havde 3 minutters forspring med 30 kilometer til mål. Bagved i feltet sad VIRTU Cycling og var på stikkerne for at holde feltet samlet hele vejen til målstregen i Aars for at køre Asbjørn Kragh i stilling til massespurten. Men den spurtstærke dansker punkterede på et kritisk tidspunkt og styrtede efterfølgende ud af løbet.

På de våde veje hen til opløbsstrækningen var der angreb på angreb, da Aaen og resten af udbryderne var blevet hentet, og på de allersidste kilometer forsøgte Emil Vinjebo (Coloquick) med et fremstød, men på de sidste meter strøg André Looij (MonkeyTown) forbi og tog sejren.

Team VIRTU Cycling´s Torkil Veyhe fortæller:

“Det var et hårdt, koldt og beskidt løb, og vores plan var at køre for Asbjørn (Kragh). Men efter en punktering var han på vej tilbage til feltet og styrtede kort efter. Dermed forsvandt vores chancer for et topresultat i dag, men der er endnu en dag i morgen, hvor vi håber på bedre held.”

Sportsdirektør Michael Gregersen forklarer her til aften:

“Det er et løb præget af anarki på mange niveauer, og vejrliget gør yderligere, at der er et hav af punkteringer, der betyder en masse opkørsler, ryttere der skal forbi kortegen og biler, der skal falde ind på deres plads i rækken igen. Asbjørn er så uheldig at køre ind i åben bildør fra en servicevogn, der er parkeret midt på vejen. Heldigvis skete der ingen brud ved sammenstødet, men han har naturligvis slået sig meget, så han kører ikke løbet i morgen. Det giver så til gengæld mulighed for de ryttere på holdet, der måske i forvejen var tiltænkt en hjælperolle”.