VIRTU Cycling Women’s Emilie Moberg ude af Tour of Norway

Dagens 127 kilometer lange første etape af Tour of Norway mellem Rakkestad og Mysen blev præget af en lang række udbrudsforsøg med blandt andre VIRTU Cycling Women i spil, men det hele endte i en spurt, hvor den erfarne Marianne Vos tog sig af sejren. Desværre mistede det danske mandskab sin norske rytter, Emilie Moberg, der måte udgå undervejs.

VIRTU Cycling Women’s norske Katrine Aalerud spillede ud midt på etapen med et udbrudsforsøg, men et meget nervøst felt ville ikke lade nogen slippe væk. Dog var Karol-Ann Canuel på nippet til at snyde det ellers hurtigt reagerende, men efterhånden decimerede felt, men det lykkedes med en indædt indsats af sprinterne at hente Boels Dolman-rytteren tilbage før den hæsblæsende spurt.

På opløbsstrækningen var der ingen, der kunne true Marianne Vos, og hun tog etapesejren. Bagved kæmpede VIRTU Cycling Women for at komme op til forreste gruppe.

DS, Carmen Small fortæller:

“Hele etapen gik det op og ned i landskabet uden at være rigtige lange og stejle stigninger, men det tærer langsomt på kræfterne. Da den endelige selektion fandt sted, var vi ikke med i forreste gruppe, og det kan vi naturligvis ikke være tilfredse med. Jeg håber, at vi er mere opmærksomme og tager hurtigere affære i morgen, hvor der venter en lignende etape. Desværre må vi desuden tage afsked med Emilie (Moberg), der stadig lider af hovedpine efter styrtet i London tidligere på måneden”.