← Tilbage til oversigten

Linda Villumsen

Som barn var Linda Villumsen vild med sport, og hver eneste dag blev der brugt meget tid på at være aktiv. Fodbold, håndbold, svømning, ridning og endda dans var på programmet for at holde hende beskæftiget og i gang efter skole. Men da hun startede med at tage det seriøst var det kun fodbold og håndbold, der hang ved. Det var indtil, at cykling ind i billedet.

Dennis, Linda Villumsens storebror, begyndte at cykle frem og tilbage ind til byen som et slags løb. Naturligvis endte det med at blive en konkurrence mellem de to søskende for at se, hvem der kom hjem hurtigst. Linda Villumsen blev opslugt af cykling med det samme, og derfra gik det stærkt.

Den dengang unge dansker startede i den lokale cykelklub i Herning. Hendes talent for sporten var tydelig, og hun begyndte at drømme om at blive professionel og leve af at cykle – og det gjorde hun så. Efter nogle få år rykkede hun op og flyttede til Holland og blev en del af det professionelle hold Team Buitenport – Flexpoint.

Frøet i cykelsport, som hun havde plantet, begyndte at vokse og igennem det næste årti kørte Linda Villumsen på det højeste niveau på nogle af de bedste hold i verden. Danskeren blev new zealænder, og hun vandt flere medaljer til både verdensmesterskabet og til Commonwealth Games og i 2015 kunne hun endda iklæde sig rengbuestriberne, da hun vandt VM i enkeltstart.

Af cyklen forsøger hun at skabe balance i sit liv. Hun løber ture med sine to basenjihunde, Rush og Benji, holder orden i huset, bruger tid med sin familie og slapper af med en kop kaffe for at få livet lidt i perspektiv. Cykling er en stor del af hendes liv, men selv efter 12 år som professionel, tre Olympiske lege og flere hundredetusind kilometer på landevejen holder den nu 32-årige Kiwi stadig lige så meget af sporten, som den unge danske pige gjorde.

 

“Min kærlighed for cykling er stadig lige så stor nu, som da jeg bare var en ung talentfuld rytter, der voksede op i Herning.”

 

Navn:                                                                     Nationalitet:                                                           Specialitet:
Linda Villumsen                                                New Zealænder                                                  Enkeltstarter

 

 

Resultater
Instagram