Historie

2011

I både Herning og i Trekantområdet havde man i 2011 to gode DCU-hold. Herning havde stolte cykeltraditioner for at opfostre talenter på cyklen, og de ville gøre mere for de mange ryttere i klubben. I Kolding, Vejen, Vejle, Middelfart og Fredericia besluttede man sig for at gå sammen om at skabe en overbygning af de fem lokale cykelklubber for at give de unge ryttere bedre muligheder for at udvikle sig.

Det udviklede sig til, at der i sidste del af 2011 blev bygget to gode organisationer op i Herning og Kolding, der hver skabte sit kontinentalhold.

Kræfterne bag de to hold vidste det ikke dengang, men de to hold kom senere til at blive til ét, og det er i dag et af Danmarks bedste cykelhold – Team Virtu Cycling.

2012

Tre-For og Blue Water Cycling hed henholdsvis Trekantområdet og Hernings kontinentalhold. De to hold var en del af hele syv danske kontinentalhold det år, hvilket gjorde konkurrencen om både ryttere og i løb var meget hård på den nationale scene.

Tre-For havde sikret sig talenter som Asbjørn Kragh Andersen og Kristian Haugaard, der blev støttet af mere rutinerede ryttere som Thomas Guldhammer og Michael Tronborg. På Blue Water Cycling havde man ryttere som Mark Sehested Pedersen, Lasse Norman Hansen og Rasmus Quaade, der kom til at gøre det godt i løbet af året.

Team Tre-For 2012 (Fra venstre øverst: Jannick Hyldtoft, Asbjørn Kragh Andersen, Klaus Stenger, Thomas Guldhamner, Rasmus Kristensen, Rasmus Vorre, Kristian Haugaard, Thomas Madsen, Nicki Rasmussen, Mathias Hemmsen, Michael Tronborg, Aske Vorre og Rasmus Stenbek Lund)

Begge hold hentede flere sejre og podier i de nationale løb, men bedst gik det dog for Blue Water Cycling. Den da kun 20-årige Mark Sehested Pedersen tog holdets første UCI-sejr på 4. etape af det irske etapeløb An Post Ras, og tre dage senere fulgte Lasse Norman Hansen op med endnu en sejr. Senere på året blev Rasmus Quaade U23-europamester i enkeltstart.

Et af sæsonens store mål for begge hold var Post Danmark Rundt, men det lykkedes kun for Blue Water Cycling at få et wildcard. Tre-Fors Kristian Haugaard kom dog med på det danske landshold og blev bedst placeret af de to hold på en 27. plads.

Ved årets udgang havde Tre-For 8 sejre og 18 podieplaceringer, mens Blue Water Cycling var en smule bedre med 9 sejre og 30 podieplaceringer. Begge mandskaber havde dog fået smag på mere efter deres første år som kontinentalhold og oprustede til 2013.

2013

Tre-For havde været på rov hos Blue Water Cycling til 2013 og hentet Rasmus Quaade. Endnu en Kragh Andersen var kommet til, da Asbjørn Kragh Andersen’s lillebror og stortalent Søren Kragh Andersen kørte sin første sæson som seniorrytter på holdet.

Team Tre-For 2013 (Fra bagerst venstre Rasmus Mygind, Asbjørn Kragh Andersen, Casper von Folsach, Rasmus Quaade, Frederik Plesner, Patrick Olesen, Andreas Rosenberg, Jesper Mørkøv, Thomas Guldhammer, Mathias Holm Hemmsen, Kasper Schonnemann, Søren Kragh Andersen, Nicklas Bøje og Emil Vinjebo.)

Blue Water Cycling havde dog også hentet forstærkninger, da stortalentet Rasmus Guldhammer og den unge banerytter Mathias Møller Nielsen var kommet til holdet. Og de to stod for nogle af sæsonens højdepunkter sammen med Lasse Norman Hansen, der stadig kørte stærkt.

Blue Water Cycling 2013 (Fra venstre: Søren Pugdahl, Morten Øllegaard, Aske Louring Vorre, Christian Jersild Jensen, Jacob Nielsen, Frederik Thaulund Jensen, Thomas Nybo Riis, Mark Sehested Pedersen, Mathias Møller Nielsen, Jacob Kjeldsen, Rasmus Guldhammer, Daniel Holm Foder og Lasse Norman Hansen)

I maj dominerede Lasse Norman Hansen og Mathias Møller Nielsen det tyske U23 UCI-løb Tour de Berlin med én etapesejr og flere podieplaceringer undervejs, og de sluttede af med at blive 1’er og 3’er i klassementet. Få dage efter fulgte Rasmus Guldhammer op med podieplaceringer i An Post Ras, hvor han blev 3’er samlet, før at Lasse Norman Hansen igen tog teten og blev dobbelt U23-danmarksmester.

Til elitens mesterskaber var det dog Tre-For, der præsterede bedst, da Rasmus Quaade først tog sølv på enkeltstarten, før at den blot 20-årige Casper Folsach tog bronze i linjeløbet. Og de gode resultater fra begge hold betød også, at begge hold var blandt de fire ud af syv danske kontinentalhold, der kom med til et af sæsonens store mål – Post Danmark Rundt.

Her blev det dog ikke til de store resultater for holdene, men Søren Kragh Andersen gav forsmag på sit talent, da han var tæt på at vinde bakketrøjen, men måtte se den glide fra sig på sidste etape til Frederiksberg.

Generelt havde begge hold en god sæson, hvor Tre-For tog 14 sejre og 42 podieplaceringer, Blue Water tog lige så mange sejre og 38 podieplaceringer. De kunne dog glæde sig over, at de havde væsentligt flere internationale resultater, og Lasse Norman Hansen sluttede sæsonen fornemt af, da han blev nummer 3 til U23 VM i enkeltstart.

I slutningen af sæsonen blev der dog arbejdet på højtryk i kulissen hos de to hold, og 13. september kunne man fortælle, at holdene fusionerede, så de i 2014 kom til at køre under navnet Team TREFOR – Blue Water, hvor fokus fortsat skulle være at udvikle talenter, men nu i endnu bedre rammer.

2014

Med to hold der blev til ét måtte flere ryttere sige farvel, men resultatet af fusionen blev et meget stærkt og talentfuldt mandskab, der var klar til 2014 sæsonen. Lasse Norman Hansen havde taget skridtet op til World Tour’en, men flere talentfulde ryttere stod klar til at tage over. Det var dog særligt tre ryttere, der løb med det meste af opmærksomheden. Rasmus Guldhammer, Rasmus Quaade og Søren Kragh Andersen stod for 12 ud af 14 sejre og mere end halvdelen af de 51 podieplaceringer, som det blev til i 2014.

Team TREFOR – Blue Water 2014 (Fra venstre bagerst: Mads Rahbek, Frederik Plesner, Mark Sehested Pedersen, Mathias Møller Nielsen, Thomas Nybo Riis, Casper von Folsach, Rasmus Quaade, Søren Kragh Andersen, Rasmus Mygind, Aske Vorre Louring, Daniel Holm Foder, Rasmus Guldhammer og Patrick Clausen)

Flere ryttere fik dog allerede fra starten af sæsonen markeret sig. I det franske etapeløb Tour du Loir et Cher kom både 24-årige Rasmus Mygind og 23-årige Patrick Clausen på podiet på de første etaper, før Rasmus Guldhammer vandt to etapesejre, og de to Rasmus’er sluttede også på en 2. og 4. plads.

Henover foråret fortsatte Rasmus Guldhammer med at imponere, da han tog flere podieplaceringer i danske og norske endagsløb, hvorefter Søren Kragh Andersen vandt den første DM-medalje, da han tog U23 enkeltstartsguld. Dagen efter vandt 20-årige Frederik Plesner sølv i U23 linjeløbet før, at Rasmus Quaade på fornemste vis tog Dannebrogstrøjen, da han vandt guld til DM i enkeltstart.

Iført Dannebrog viste han sig flot frem i Post Danmark Rundt med en 2. plads på 5. etapes enkeltstart, og den gode form førte han videre med til det italienske etapeløb Giro Della Regione Friuli, hvor han via endnu en 2. plads sluttede på podiet i klassementet.

Første sæson som Team TREFOR – Blue Water blev sluttet af i Kina i det 9-dage lange etapeløb Tour of Taihu Lake, hvor både Patrick Clausen og Søren Kragh Andersen lavede flere topresultater, og sidstnævnte endda kunne tage hjem med en ungdomstrøje.

Og de mange topresultater kunne også ses på ranglisten. Team TREFOR – Blue Water forsatte de seneste års opadgående udvikling, og talenternes mange resultater gav en 33. plads på Europa Tour-ranglisten, som var det foreløbigt bedste resultat i holdets historie.

2015

I den 2. sæson som Team TREFOR – Blue Water var der igen stor udskiftning på holdet. Talentudviklingen med både Rasmus Guldhammer og Rasmus Quaade havde båret frugt, og de skiftede begge til Cult Energy Pro Cycling, der kørte sit første år som Pro Kontinental-hold.

Team TREFOR – Blue Water 2015 (Fra venstre bagerst: Thomas Nybo Riis, Mark Sehested Pedersen, Søren Kragh Andersen, Alex Rasmussen, Mads Rahbek, Andreas Hyldgaard Jeppesen, Patrick Clausen, Asbjørn Kragh Andersen, Daniel Holm Foder, Sebastian Lander, Michael Olsson, Anders Hardahl, Emil Vinjebo og Jonas Gregaard Wilsly)

I stedet var profiler som Alex Rasmussen, Sebastian Lander og den svenske mester Michael Olsson hentet til, ligesom at Asbjørn Kragh Andersen vendte tilbage til holdet. Hele tre lovende juniorryttere havde også fået chancen, og de var alle med til at sætte et solidt præg på sæsonen.

Hurtige Patrick Clausen kickstartede sæsonen med en 3. plads på 1. etape af det stærke italienske etapeløb Coppi e Bartali, hvor Søren Kragh Andersen også fortsatte takterne fra 2014, da han kørte i ungdomstrøjen i flere dage.

Det blev dog 18-årige Andreas Hyldgaard Jeppesen, der tog årets første sejr, da den nyoprykkede junior vandt i sit blot 3. løb som senior, da han tog sejren i et dansk A-løb. Og sejrene fortsatte med at komme i en lind strøm, så da sæsonen var slut, havde holdet utrolige 28 sejre og 75 podieplaceringer.

På UCI-scenen var det særligt Kragh Andersen-brødrene, der imponerede, da de stod for alle UCI-sejre og størstedelen af podieplaceringerne. Særligt i de norske fjelde var de stærkt kørende, da de først vandt de to endagsløb Ringerike GP og Hadeland GP, før det blev til en sejr og flere podieplaceringer i Tour des Fjords, hvor den svenske mester Michael Olsson også sluttede på podiet sammen med Søren Kragh Andersen.

Til de nationale mesterskaber blev medaljeskabet også udvidet betragteligt. Først blev Søren Kragh Andersen 2’er på enkeltstarten til U23 DM, og to dage senere ryddede holdet podiet i linjeløbet, da førsteårssenior Jonas Gregaard Wilsly vandt foran sine holdkammerater Mads Rahbek og Søren Kragh Andersen. To uger senere kunne Team TREFOR – Blue Water endda vinde sin tredje DM-titel i holdløb i streg, da Mads Rahbek, Søren Kragh Andersen, Asbjørn Kragh Andersen, Daniel Foder, Mark Sehested Pedersen og førsteårssenior Anders Hardahl var hurtigst.

Til et af sæsonens store mål i Post Danmark Rundt leverede holdet også sine hidtil bedste resultater. Tre 3. pladser blev det til for Kragh Andersen-brødrene, og sammen med resten af sæsonens resultater kunne Team TREFOR – Blue Water igen levere en ny historisk placering med en samlet 25. plads på Europa Tour’en som det bedste danske kontinentalhold i 2015.

2016

Et år med resultater fra talenterne havde igen båret frugt og både Søren Kragh Andersen, Asbjørn Kragh Andersen og Sebastian Lander var skiftet et niveau op til 2016 sæsonen, hvor holdet også skiftede navn til Team TREFOR – i den første del af sæsonen.

Team TREFOR 2016 (Fra venstre bagerst: Andreas Hyldgaard Jeppesen, Niklas Eg, Daniel Holm Foder, Christian Moberg, Mark Sehested Pedersen, Thomas Nybo Riis, Nicolaj Moltke Steen, Niklas Larsen, Mads Würtz Schmidt, Mads Rahbek, Anders Hardahl og Kasper Asgreen)

Forstærkninger var dog også kommet til – U23 verdensmester i enkeltstart Mads Würtz Schmidt var udset til en kaptajnrolle, og han fik talentfulde hjælpere i blandt andet Niklas Eg og Kasper Asgreen samt førsteårssenioren og banerytteren Niklas Larsen.

Den blot 18-årige Niklas Larsen var også den første til imponere. Sammen med banelandsholdet vandt han VM-bronze i 4.000 meter holdforfølgelsesløb i marts, og han var med til at gentage bedriften til OL i Rio de Janeiro, hvor det også blev til bronze. Og den unge rytter fortsatte med sine imponerende bedrifter på banen, da han til EM i pointløb – sit første nogensinde – kunne tage sejren.

På landevejen kom Team TREFOR også godt fra start, da nyankomne Christian Moberg og Mads Würtz Schmidt vandt de to første løb i Tyskland. Og U23 verdensmesteren så sig ikke tilbage derfra, først vandt han to etaper og den samlede sejr i det belgiske etapeløb Le Triptyque des Monts et Chateaux, før han blev dobbelt U23 Danmarksmester.

21-årige Kasper Asgreen viste dog også sine kvaliteter, da han først blev 3’er i Tour de Berlin, derefter blev 2’er til U23 DM i enkeltstart, hvorefter han fulgte op med endnu en medalje, da han også blev 3’er til eliten DM i enkeltstart. I alt blev det fem DM-medaljer, da holdet også vandt DM i holdløb for fjerde gang i træk.

Før sæsonens højdepunkt PostNORD Danmark Rundt skete der spændende ting i kulissen. Bjarne Riis og Lars Seier Christensen valgte at engagere sig i holdet via et hovedsponsorat, og fra 22. juli skiftede holdet navn til Team Virtu Pro – VéloCONCEPT.

Team Virtu Pro – VéloCONCEPT under PostNORD Danmark Rundt 2016 (Fra venstre: Andreas Hyldgaard Jeppesen, Daniel Holm Foder, Thomas Nybo Riis, Kasper Asgreen, Mads Rahbek, Mark Sehested Pedersen og Mads Würtz Schmidt)

Og som Team Virtu Pro – VéloCONCEPT fik holdet også stor succes. Mads Würtz Schmidt viste sin klasse til PostNORD Danmark Rundt, da han blev nummer 2 på 1. etape, vandt 5. etape, vandt ungdomstrøjen og sluttede på en samlet 3. plads, hvilket var de bedste resultater for holdet nogensinde i Danmarks største cykelløb.

Resultaterne gav, at Team Virtu Pro – VéloCONCEPT blev Danmarks bedste cykelhold i 2016 med en 51. plads på Europa Tour-ranglisten. Men selvom sæsonen var slut, så skete der flere ting på holdet. I starten af november overtog Bjarne Riis og Lars Seier Christensen ejerskabet af holdet, og det blev en del af Riis Seier Project (nu Virtu Cycling Group) sammen med en række andre cykelrelaterede brands og et kvindeligt dansk cykelhold.

2017

Fra januar blev Team Virtu Pro – VéloCONCEPT til Team VéloCONCEPT, og over vinteren havde holdet modtaget forstærkning. Mads Würtz Schmidt var skiftet til World Tour’en og Katusha-Alpecin, men i stedet var danmarksmesteren Alexander Kamp, Rasmus Guldhammer og Michael Carbel nogle af de nye navne på holdet.

Team VéloCONCEPT 2017 (Fra venstre bagerst: Mark Sehested Pedersen, Nicolaj Moltke Pedersen, Kasper Asgreen, Michael Reihs, Thomas Nybo Riis, Rasmus Guldhammer, Niklas Eg, Anthon Charmig, Niklas Larsen, Andreas Hyldgaard Jeppesen, Michael Carbel, Alexander Kamp og Mads Rahbek)

Der gik heller ikke lang tid før, at de nye profiler viste sig frem. Blot 7 løbsdage inde i sæsonen tog Alexander Kamp holdets første UCI-sejr i 2017, da han vandt 3. etape af International Tour of Rhodes. Henover foråret var han og Rasmus Guldhammer to af de helt store profiler. Det blev til etapesejr i Cirtuit des Ardennes og Tour du Loir et Cher, hvor Alexander Kamp også tog den samlede sejr, før Rasmus Guldhammer vandt begge norske endagsløb Ringerike GP og Sundvolden GP.

Flere af U23-rytterne begyndte dog også at røre på sig. Først vandt Kasper Asgreen GP Viborg efter flot teamwork, og derefter vandt han overlegent U23 DM i enkeltstart, hvorefter han hjalp sin holdkammerat Michael Carbel frem til sejren i U23 linjeløbet dagen efter. Kasper Asgreen satte endnu en trumf på senere, da han først blev 2’er til eliten DM i enkeltstart for derefter at blive U23 Europamester en måned senere.

22-årige Niklas Eg begyndte hen over sommeren også at vise sit talent frem for at køre opad. Først kom han på podiet i U23-løbet Grand Prix Priessnitz spa (Fredsløbet), så blev han 4’er i Giro Ciclistico della Valle d’Aosta Mont Blanc, fulgte dét op med en 2. plads i Kreiz Breizh Elites, før at han blev nummer 3 i Tour de l’Avenir (ungdommens Tour de France), hvilket var det bedste danske resultat i 10 år. Kasper Asgreen kørte ligeledes imponerende, da han vandt 1. etape af løbet og kørte i gult på de efterfølgende fire etaper.

Sæsonens store højdepunkt PostNORD Danmark Rundt lå i 2017 i september, og kort før løbet skiftede holdet navn – Team VéloCONCEPT blev til Team Virtu Cycling, da Riis Seier Project blev til Virtu Cycling Group, og Jan Bech Andersen blev en del af ejerkredsen.

Team Virtu Cycling under PostNORD Danmark Rundt 2017 (Fra venstre: Michael Reihs, Michael Carbel, Niklas Eg, Andreas Hyldgaard Jeppesen, Rasmus Guldhammer, Alexander Kamp og Niklas Larsen)

Det var derfor i spritnyt designet tøj, at Team Virtu Cycling gik ind til PostNORD Danmark Rundt, og på trods af at en status som kontinentalhold, så var holdet med til at skabe løbet. Det betød også, at alle mand kom på podiet på sidste etape i Århus, da de vandt holdkonkurrencen. Rasmus Guldhammer blev 4’er i løbet, og 21-årige Andreas Hyldgaard Jeppesen blev også kåret som løbets fighter.

Løbet var samtidigt et af de sidste i sæsonen, men få dage efter ventede VM, og her sørgede Michael Carbel for ædelt metal. Den hurtige rytter viste sit format i U23-løbet, da han vandt forfølgergruppens spurt og kunne tage hjem med en bronzemedalje om halsen.

Med 16 sejre og over 40 podieplaceringer formåede Team Virtu Cycling igen at blive Danmarks bedste cykelhold på Europa Tour-ranglisten, og med en samlet 21. plads som 8. bedste kontinentalhold i Europa var det samtidigt holdets bedste sæson indtil videre.